Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klubovi sve potvrdili

Vušković nakon rekordnog transfera u Tottenham: "To me čini ponosnim"

Najveći dragulj trebao bi donijeti 11 milijuna eura odštete Hajduku.

Luka Vušković (Foto: Duje Klaric / CROPIX)

Luka Vušković novi je igrač Tottenhama. To je najveći izlazni transfer u povijesti Hajduka, potvrdio je splitski klub na službenoj internetskoj stranici. 

Londonskom klubu priključit će se 2025. godine, odnosno kada napuni 18 godina, a ovim transferom postao je najskuplje plaćeni branič svoje dobi u povijesti.

"Prije svega želim zahvaliti Hajduku što mi je omogućio ovo, trenerima koji su doprinijeli mom razvoju, ljudima iz Akademije, svim zaposlenicima Kluba. Proteklih mjeseci bio sam svjestan interesa velikih klubova iz inozemstva te sam nastojao ostati na zemlji, trenirati i pripremati se za nove izazove.

Luka Vušković Romano potvrdio transfer Vuškovića iz Hajduka u Tottenham: Evo detalja velikog posla divider

Velika je čast vidjeti da je jedan klub poput Tottenhama pokazao takvu želju i uložio toliko truda kako bi doveo igrača mojih godina. To me čini ponosnim, a svakako je i motiv da još jače radim na svom razvoju i daljnjem napretku kako bih što spremniji dočekao trenutak kada ću zaigrati za njihovu prvu momčad", istaknuo je Vušković.

16-godišnjak će sigurno ostati na Poljudu do zime, a nakon toga će Hajduk i Tottenham zajednički odlučiti gdje će ga poslati na posudbu. Postojala je opcija da Vuškovića kupi klub iz Europske unije, ali na kraju je sve dogovoreno između Lukše Jakobušića i Daniela Levyja.

Tottenham će prema izvorima Transfermarkta platiti 13.8 milijuna eura odštete, to je rekordan iznos za Hajduk, koji nema naknadu od budućeg transfera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider