Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve su dogovorili

Romano potvrdio transfer Vuškovića iz Hajduka u Tottenham: Evo detalja velikog posla

Svi detalji velikog transfera su dogovoreni.

Luka Vušković (Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix)

Luka Vušković, najveći dragulj Hajdukove svlačionice, sve je dogovorio s Tottenhamom u transferu vrijednom 13.8 milijuna eura.

Čeka se samo službena potvrda velikog transfera, klubovi su sve dogovorili, a 16-godišnji talentirani branič priključit će se Spursima u ljeto 2025. godine, kada navrši 18 godina, ekskluzivno je objavio Fabrizio Romano.

Upravo je on prvi objavio da će Vušković potpisati za londonski klub, a prije dva tjedna objavio je zanimljive detalje o najvećem transferu u povijesti splitskog kluba.

Poznati novi detalji transfera

Sada su procurili novi detalji koji otkrivaju da će Vušković sigurno ostati do zime na Poljudu, a onda će Hajduk i Tottenham sjesti za stol i dogovoriti kamo će ga poslati na posudbu.

Do zime trener Ivan Leko nema nikakvu obvezu prema mladom braniču, može ga koristiti kada i koliko želi, a postoji mogućnost da koji put zaigra i za juniore Hajduka.

Također, postojala je ideja da Vuškovića otkupi neki klub iz Europske unije, ali na kraju je sve dogovoreno između Lukše Jakobušića i Daniela Levyja. Vuškovićev transfer tek je otvorio suradnju između dvaju klubova, koja bi se mogla proširiti i na neka druga polja, a mnogima prvo na pamet pada Ivan Perišić, piše Dalmatinski portal.

Što se tiče njegova povratka na Poljud, sve je išlo u dobrom smjeru, no zbog teške ozljede to je palo u drugi plan.

City i PSG poslali su ponude

Već početkom ove godine počeli su stizati prvi upiti za 16-godišnjaka. Prvi se javio PSG, a potom Manchester City poslavši službenu ponudu na Poljud. Romano tvrdi da je još jedan engleski klub bio zainteresiran, ali nije htio otkriti o kojem se točno klubu radi. 

Hajduk je bio zadovoljan njihovim ponudama, ali ne i obitelj Vušković, koja je ocijenila da predstavljeni projekti nisu dovoljno dobri za razvoj 16-godišnjaka kojem tek sad predstoji ozbiljan rad. 

Dominik Livaković VIDEO Luda Livakovićeva obrana: Ovako je bacio u trans milijune Turaka divider

Puno se igrača izgubi na prijelazu iz juniorskog u seniorski nogomet, a Vušković i njegov tim nisu htjeli riskirati. Odlučili su pričekati neku novu ponudu, javio se Tottenham i predstavio projekt koji ih je potpuno oduševio.

Vušković je htio samo u Tottenham

Zbog toga je Vušković poručio upravi splitskog kluba da želi ići samo u Tottenham te da zaustave pregovore sa svim ostalim klubovima.

Prije točno dva tjedna Vušković i njegova obitelj odletjeli su u London kako bi odradio liječnički pregled, a sada je stigla potvrda najpoznatijeg insajdera za transfere da je sve gotovo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider