Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima posebnu želju

Vulić neće mijenjati poziciju kapetanu, ali je najavio neke stvari u budućnosti

Novi trener Hajduka Zoran Vulić održao je press-konferenciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Vulić kreće u svoju petu eru na klupi Hajduka. Nakon šest kolaSplićani još ne znaju za pobjedu, a dobru će priliku za prekid crnog niza imati u subotu od 19 sati kada na Poljud stiže Rudeš.

''Čeka nas zahtjevna utakmica, svaka nam je sada kao finale. Nemamo pravo na grešku, ali mislim da su momci svjesni situacije u koju smo došli i učinit će sve da iz te situacije izađemo'', rekao je Vulić na press-konferenciji.

Zanimljivo je da u Rudešu igra nekoliko igrača koji su bili članovi splitskog kluba.

'Mrkonjić, Vojković, Kalik, drugi Vojković... Momčad je protiv Rijeke i Dinama izgledala zbilja dobro, ali mi smo Hajduk i moramo vratiti samopouzdanje. Bez samopouzdanja nema ni pobjede'', rekao je Vulić čije riječi prenosi Dalmatinski portal.

'' Igrači ozbiljno rade, trebam ih pohvaliti, ali to je uvijek tako kad dođe novi trener. Oni moraju biti profesionalci i poštivati klub u kojemu igraju. Teško je u pet dana bilo što promijeniti, to ni Cooperfield ne bi uspio, a kamoli netko drugi. Protivnik će igrati dobro onoliko koliko mu dopustimo.''

Novi trener neće raditi neke velike promjene u momčadi,, ali će među kandidate staviti i mladog Bradarića.

''Neće biti promjena u sastavu, nego u grupi. Bitan mi je i 18. igrač, novo ime mi je Bradarić, koji me se dosta dojmio na treningu. Na njemu je da uzme broj 3. Mislim da se radi o kvalitetnom igraču.''

''Obrana je temelj momčadi, a temelj moramo učvrstiti da bi gradili kuću. Ukazao sam im na dobre i loše stvari, mislim da su svjesni mojih principa.''

Spreman bi trebao biti Mijo Caktaš koji je ušao u sukob s bivšim trenerom Kopićem, ali i dijelom navijača koji mu spočitavaju lošu igru i - veliku plaću.

''Još malo osjeća koljeno, ali mislim da će stisnuti zube i odigrati ovu utakmicu kako zna.''

Vulić neće, kao što se pisalo, Josipa Juranovića gurnuti u sredinu.

''Šteta bi bilo mijenjati poziciju Juranoviću koji je jedan od najboljih igrača. Za sada on ostaje kapetan.''

Vulić će ostati u sličnom sustavu u kojem je igrao Kopić, 4-3-3- ili 4-2-3-1. Od sportskog direktora Bjelanovića je zatražio veznog igrača tipa Deana Računice.

''Točno. Ima tu interesantnih mladih igrača, ali nije nam baš ni vrijeme da s njima riskiramo i ubacujemo ih u rupu. Ima tu mali Teklić koji je dobar tehničar, jako interesantan. Ima jedan na jedan, radi višak, volim takve igrače. Daj Bože da izguramo ovu polusezonu najbolje moguće, a onda će biti promjena'', poručio je Vulić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider