Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nestvarne brojke za golmana

Kakav vratarski monstrum: Zabio tri gola i obranio četiri jedanaesterca za veliko finale!

Vratar kostarikanske momčadi Escazucene Minor Alveraz igra utakmice svoje karijere u doigravanju tamošnjeg prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometno prvenstvo u Kostariki bliži se svome kraju. U drugom razredu tamošnjeg nogometa igra se doigravanje u kojem je Escazucena prva izborila finale, u kojem će pokušati izboriti Primeru iduće sezone.

To možda ne bi bila pretjerano važna vijest hrvatskim ljubiteljima sporta da vratar Escazucene Minor Alvarez nije najveći junak te momčadi i to ne samo zbog obrana. Alvarez je kao vratar u četiri utakmice doigravanja postigao tri pogotka u regularnom dijelu utakmice, te je pritom obranio četiri jedanaesterca!

Snimka napada Osijekov Albanac saznao kaznu za udaranje igrača Rijeke: Evo dokad ne smije igrati divider

Escazucena je u četvrtfinalu nakon dvije utakmice i jedanaesteraca izbacila Barrio Mexico, a Alvarez je u te dvije utakmice postigao pogodak i obranio dva jedanaesterca nakon što je 210 minuta (dvije utakmice i produžeci) nogometa završilo rezultatom 1:1.

U polufinalu je na gotovo identičan način eliminiran Desamparados. Alvarez je u dvije utakmice postigao dva gola u regularnom dijelu utakmice, a potom je u raspucavanju za prolaz u finale obranio još dva jedanaesterca.

gol expired Nogometaš promijenio ime i postao hit na društvenim mrežama: O njemu se raspisao cijeli svijet divider

Prvi susret završio je rezultatom 1:1 nakon što je Alvarez zabio s bijele točke za svoju momčad. U drugoj je Escazucena gubila do 88. minute s 1:0, a onda je gotovo na rubu kaznenog prostora dosuđen slobodni udarac. Alvarez je raspalio i proparao suparničku mrežu te odveo susret u produžetke.

Golova u dodatnih 30 minuta nije bilo, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Alvarez se ponovno prokazao kao junak nakon što je obranio dva udarca, te pritom zabio s bijele točke za finale doigravanja.

Iako ovdje nije riječ o vrhunskom nogometu, podvig 30-godišnjeg Kostarikanca nikako se ne smije podcijeniti.

gol expired Sramota: Svjetskom boksačkom prvaku i supruzi zabranili ulazak u restoran u vlastitoj zemlji divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider