FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Rasizam i u Europi

Sramota: Svjetskom boksačkom prvaku i supruzi zabranili ulazak u restoran u vlastitoj zemlji

Tyson Fury ispričao je nevjerojatnu anegdotu kada su mu zabranili ulazak u restoran.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po WBC verziji, Britanac Tyson Fury, čiji je nadimak Kralj Cigana, izjavio je da je žrtva rasizma zbog svog podrijetla.

"Ja sam bijeli muškarac, ali i danas 2020. godine žrtva sam rasizma jer sam 'traveller', bijeli Ciganin", kazao je Fury u emisiji "Dobro jutro, Britanija" na televizijskoj mreži ITV.

gol expired Miočić sjajno odgovorio na rasistički komentar fana: Stipe podržao ideju koja je zapalila SAD divider

Povod razgovoru bili su prosvjedi u SAD-u koji traju već danima nakon što je Afroamerikanac George Floyd umro zbog policijske brutalnosti prilikom privođenja u Minneapolisu.

"I dan-danas ćete na vratima pubova i restorana moći naići na natpis 'nije dopušten ulaz travellerima'. Još uvijek je prihvatljivo biti rasist prema Ciganima u Velikoj Britaniji i svijetu, i nitko ništa ne poduzima u vezi s tim", rekao je Fury i dodao:

"Nisu samo crnci žrtve rasizma. Također, svatko može biti rasist, bez obzira na boju kože ili podrijetlo."

Otkrio je kako njemu i njegovoj ženi Paris 2016. godine nije dopušten ulazak u jedan restoran u Velikoj Britaniji, i to nakon što je postao svjetski prvak u teškoj kategoriji svladavši Vladimira Klička:

"Kazao sam joj kako sam ja svjetski prvak u teškoj kategoriji koji predstavlja ovu zemlju, a ne samo neki Ciganin. Ona mi je odgovorila da to nema veze jer sam 'traveller', a njima nije dopušten ulazak u restoran."

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider