Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cirkus

Brazilske vlasti tvrde da su Argentinci svjesno prekršili korona-propise: "Nismo nadležni za prekid utakmice, ali..."

Vlasti tvrde da su dan prije utakmice obavijestili Argentince o obaveznom odlasku u karantenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kvalifikacijska utakmica Brazila i Argentine u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo prekinuta je na intervenciju AVISA-e, brazilske zdravstvene agencije.

Predstavnici agencije ušetali su na teren i prekinuli utakmicu jer su četvorica argentinskih nogometaša prekršila COVID protokol. Radi se o Emilianu Martinezu, Emilianu Buendii, Giovaniju Lo Celsu i Cristianu Romeru koji igraju u engleskoj Premierligi.

Oni su prilikom ulaska u zemlju lagali da u posljednja dva tjedna nisu boravili na prostoru Engleske, kako bi izbjegli obaveznu karantenu od dva tjedna za sve koji dolaze s popisa država s povećanim rizikom zaraze.

Prema priopćenju AVISA-e koje je objavljeno na njihovim službenim stranicama, može se zaključiti kako su oni bili u kontaktu s CONEMBOL-om, nogometnom savezom Argentine i Brazila od 4. rujna kada su održali sastank u poslijepodnevnim satima.

gol expired Utakmica Brazila i Argentine otkazana: Evo što je razočarani Messi poručio brazilskim vlastima divider

Na tom sastanku upozorili su sve aktere da je gore spomenuta četvorka prekršila COVID protokol te su im preporučili dvotjednu karantenu. Međutim, oni su svejedno odradili trening sa svojom momčadi.

Sljedeći dan obavijestili su policiju te krenuli prema hotelu kako bi odvojili četvoricu nogometaša i deportirali ih iz države. Iako su, kako kažu, krenuli na vrijeme, argentinsku delegaciju nisu zatekli u hotelu, oni su već tada bili na putu za stadion.

Također, iz agencije dodaju kako oni nemaju nadležnost za prekid utakmice, ali budući da su argentinski nogometaši prekršili COVID protokol, bili su prisiljeni na prekid utakmice.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider