Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službena odluka

Stiglo službeno priopćenje: Vlasti objasnile zašto su prekinule utakmicu Brazila i Argentine

Utakmica Brazila i Argentine prekinuta je u devetoj minuti susreta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kvalifikacijska utakmica Brazila i Argentine za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar prekinuta je u devetoj minuti susreta na internvenciju brazilske zdravstvene agencije, ANVISA-e.

Neskvadišnjem događaju prethodio je cirkus koji je započeo u popodnevnim satima kada su predstavnici Ministarstva zdravstva saznali da su četvorica argentinskih nogometaša prekršila COVID protokol.

To su Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Giovani Lo Celso i Cristian Romero koji igraju u engleskoj Premierligi. Budući da dolaze iz Engleske, oni su trebali otići u karantenu na dva tjedna, što znači da bi svakako propustili ovu utakmicu.

Međutim, do same utakmice nije bilo nikakvih naznaka da bi im se mogao zabraniti nastup na utakmici, a kamoli ulazak u državu.

Zbog toga je Lionel Messi prosvjedovao ispred predstavnika brazilskih vlasti, kazavši "kako su ovdje već tri dana, pa zašto su onda čekali utakmicu da im kažu da ne mogu igrati". Sugerirao je argentinski nogometaš da su brazilske vlasti bile neodlučene do posljednjeg trenutka.

A čini se kako je zaista bilo tako, svi su bili suglasni da četvorica argentinskih nogometaša odigraju ovu utakmicu, osim zdravstvene agencije koja pripada brazilskom Ministarstvu zdravstva.

gol expired Utakmica Brazila i Argentine otkazana: Evo što je razočarani Messi poručio brazilskim vlastima divider

Oni su bili uporni u stavu da prekinu utakmicu i potjeraju četvoricu nogometaša iz Brazila. Kasnije tijekom večeri stiglo je priopćenje agencije koja je objasnila zašto je prekinula utakmicu, prenose Sportske novosti.

"Kada su četvorica argentinskih nogometaša zakoračila na brazilski teritorij, došli su pod našu ingerenciju. U dokumentima nisu imali navedeno da su došli iz zemlje koja se nalazi na našem popisu država s povećanim rizikom zaraze", rekli su pa dodali.

"Takav je postupak ključan u suzbijanju pandemije, a došlo je do situacije gdje se nisu pridržavali strogih uputa koje su propisane od naše strane. Upućeni su u izolaciju i zatražena je njihova deportacija. Ali oni se te odredbe nisu pridržavali. Zatim su se preselili na stadion, a to je bilo u potpunosti protiv naših pravila", objasnio je čelnik nacionalne zdravstvene agencije Brazila.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider