Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Kakav majstor!

Ovog nema nigdje: Vlasnik kluba postao trener i smijenio samog sebe, ali ne zadugo

Jedan je ekscentrični klupski vlasnik zaslužan za nesvakidašnju nogometnu priču.

Glenn Tamplin (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Pamtimo slučaj kada je predsjednik NK Zagreba Dražen Medić postao i trener tog danas posrnulog bivšeg prvaka Hrvatske. Međutim ono što je u samo nekoliko dana izveo živopisni vlasnik malog engleskog kluba Billericaya baca u sjenu sve slične priče, koje nisu rezervirane samo za domaći nogomet.

Lokalni milijunaš Glenn Tamplin zaposlio je samog sebe kao glavnog trenera na početku sezone i išlo mu je jako dobro – njegova je momčad vodeća u elitnoj diviziji regionalne Isthmian lige, sedmog ranga engleskog nogometa.

No ekscentrični vlasnik i trener zaredao je s dva uzastopna poraza u prvenstvu, nakon čega je uoči kup utakmice protiv Wealdstonea sam sebi zaprijetio otkazom! Tamplin je obećanje i ispunio: nakon poraza 5:2, sam je sebe degradirao na poziciju pomoćnog trenera.

Međutim samo pet dana kasnije uslijedio je preokret: Tamplin je samog sebe vratio na klupu do kraja sezone, navodno na inzistiranje njegovih igrača i jednoglasnom odlukom klupskog vodstva. 

''Igrači su inzistirali da Glenn ostane na klupi i vodi ih kroz najteže trenutke sezone, u kojima je klub doživio tri poraza u zadnje četiri utakmice'', stoji u službenom priopćenju kluba.

Billericay trenutno predvodi ligu s bodom prednosti, a Tamplin će pokušati momčad izvući iz krize i zadržati vodstvo. Nakon sezone klupu će preuzeti Harry Wheeler, trener kojemu je Tamplin bio pomoćnik nekoliko dana.

S obzirom na ovu epizodu koja je dobro zabavila nogometnu Englesku, nije nemoguće i da Tamplin još jednom preuzme klupu ako stvari krenu po zlu. Naravno, on na to ima puno pravo budući da se radi o većinskom vlasniku kluba koji je zasad uložio preko dva milijuna eura u pojačanja, a u mali i nepoznati klub doveo je i nekoliko bivših premierligaških igrača.

Zanimljivo, ovo je već drugi put u samo desetak dana da regionalna Isthiam liga engleskog okruga Essex dolazi na naslovnice medija. Prije nešto više od tjedan dana pozornost je privukao jedan navijač iz drugog ranga spomenute lige, koji je oduševio kada je sam otišao na gostovanje udaljeno 50-ak kilometara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider