Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika plaća

Vlašić je službeno igrač West Hama: Postao je četvrti najskuplji transfer u hrvatskoj povijesti, evo koliko će dobiti Hajduk

Hrvatski reprezentativac sljedećih pet godina nosit će dres BIlićevog bivšeg kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Počelo se šuškati u nedjelju poslijepodne, a sad je službeno – Nikola Vlašić je novi igrač West Hama. Ranije smo objavili kako će Čekićari isplatiti CSKA Moskvi 30.000.000 eura odmah i još 8.000.000 kroz bonuse, a hrvatski reprezentativac je potpisao petgodišnji ugovor težak 4.000.000 eura na godinu.

Bivšeg igrača Hajduka i Evertona žarko je želio David Moyes koji je inzistirao na dovođenju plejmejkera. Dugo su pregovarali s Jesseom Lingardom iz Manchester Uniteda, koji je lani bio u Londonu na posudbi, međutim odustali su od njega jer im je bio preskup i prestar i za isti iznos doveli mlađeg i Vlašića.

gol expired Premierligaš u naprednim pregovorima za Vlašića: Procurio iznos za koji bi se Niksi mogao vratiti na Otok divider

David Moyes dugo ga je skautirao i smatra kako će njegovoj momčadi donijeti top-klasu i reprezentativno iskustvo.

Vlašić je ovim postao treći najskuplje plaćeni Hrvat u povijesti nakon dva transfera Kovačića i onog Modrića u Real, a nešto će zaraditi njegovi bivši klubovi Everton i Hajduk. Klub iz plavog dijela Liverpoola će dobiti oko 7.500.000 eura, a Splićani bi od cijelog posla trebali zaraditi oko 800.000 eura

 

Hrvatski je nogometaš u West Ham, koji je suparnik zagrebačkog Dinama u Europa ligi, došao iz moskovskog CSKA. Vlašić koji je ponikao u Hajduku, odigrao je više od 250 seniorskih utakmica, zabio 33 gola i asistirao 21 puta za CSKA u protekle tri sezone te je proglašen najboljim nogometašem ruskog prvenstva 2020.

Za hrvatsku reprezentaciju je 23-glodišnji Vlašić odigrao 26 utakmica i nastupio je na Euru 2020. Iako nije otkriveno koliko je Vlašić dobio za prelazak u West Ham, mediji pišu da se radi o 27 milijuna eura.

Vlašiću ovo nije prvi put da igra za engleski klub. Iz Hajduka je 2017. prešao u Everton za 11 milijuna eura i tamo je odigrao svega 19 utakmica nakon čega je prešao u CSKA.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider