Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mudro zbori

Vitorijin napadač oprezan pred put u Mađarsku: ''Ne razmišljamo još o Hajduku''

Andre Silva najavio je drugi dvoboj Vitorije i Puškaš Akademije.

Vitoria Guimaraes (Foto: Afp)

Portugalska momčad Vitoria Guimaraes, izgledni protivnik Hajduka u trećem pretkolu Konferencijske lige, još uvijek ne razmišlja o dvoboju sa Splićanima jer prvo mora eliminirati mađarsku Puškaš Akademiju, izjavio je u srijedu njen napadač Andre Silva.

“Ne. Utakmicu po utakmicu, tjedan po tjedan, trening po trening. U našem fokusu je samo Puškaš”, izjavio je 25-godišnji Brazilac na pitanje razmišlja li o idućem protivniku.

gol expired Barca dogovorila novo veliko pojačanje, ali ima hitan slučaj: Jedna od dvije velike zvijezde mora otići divider

Vitoria će u četvrtak u 20 sati igrati uzvratnu utakmicu 2.pretkola Konferencijske lige protiv Puškaš Akademije.

“Puškaš je prilično kvalitetna ekipa pa nas čeka jako teška utakmica. Ima kvalitetne internacionalne igrače te ćemo biti koncentrirani svih 90 minuta”, rekao je Silva za portugalske novine O Jogo.

Vitoria će, obrani li prednost od 3-0 iz prve utakmice odigrane prošli tjedan u Guimaraesu, igrati s hrvatskim doprvakom 4. kolovoza u Splitu pa 11. kolovoza na svom terenu.

“Prolazak još uvijek nemamo u rukama, svjesni smo teškoća koje nas čekaju u Mađarskoj. Putujemo ondje s velikom obvezom jer ćemo predstavljati dres Vitorije”, izjavio je Silva koji je došao u Vitoriju prije dva tjedna iz portugalskog prvoligaša Arouce za 1 milijun eura.

Ondje je prošle sezone u 34 utakmice zabio 10 golova i upisao tri asistencije.

Silva nestrpljivo čeka trenutak kada će prvi put zatresti mrežu u bijelo-crnom dresu Vitorije.

“Želim zabiti odmah u nadolazećoj utakmici no također bih bio sretan bude li to na našem stadionu Dom Afonso Henriques”, rekao je Silva.

Portulgalsko prvenstvo još nije počelo

Vitoria je prošlu sezonu završila na šestom mjestu u prvenstvu a tijekom ljetnih priprema odigrala je nekoliko pripremnih utakmica s niželigašima. Susret s Puškašem bio joj je prva jača utakmica jer će portugalsko prvenstvo početi 8. kolovoza.

Kylian Mbappe, Neymar, Marquinhos i Lionel Messi Neymaru prijeti i do dvije godine zatvora: Ista kazna prijeti i pola njegove obitelji divider

“U toj utakmici bili smo sretni kako smo se natjecali i zbog trenutaka koji su odlučili susret. Sada se, ponavljam, ne smijemo opustiti. Bit ćemo ozbiljni kako bi smo prošli u iduće kolo”, poručio je Silva.

Vitoria putuje u Mađarsku bez dvojice veznih igrača, Andrea Almeide (22) i Nicolasa Janviera (23), koji u utorak nisu trenirali zbog bolova u mišićima, izvijestile su novine O Jogo i A Bola.

Najbolji igrač muku muči s ozljedom

Almeida, jedan od najskupljih igrača Vitorije, žalio se na bolove u mišićima zbog čega ga neće biti u mjestu Felscut, udaljenom 46 kilometara od Budimpešte. Zbog istog razloga na put neće ići niti Janvier.

Almeida je u prvoj utakmici izašao u 83. minuti kada je ušao Janvier.

Od ranije su već ozlijeđeni stoper Jorge Fernandez, koji je u prvoj utakmici zamijenjen u 45. minuti, desni bek Bruno Gaspar, lijevi bek Afonso Freitas i defenzivni vezni Tomas Handel, izvijestio je O Jogo.

gol expired Preminuo je legendarni dubrovački borac Maro Perak divider

Trener Joao Miguel da Cunha Teixeira "Moreno" je u utorak na trening pozvao vratara iz B momčadi Antala Benczea jer je klub posudio rezervnog čuvara mreže Matousa Trmala (23) u Maritimo uz opciju prodaje na kraju sezone.

Vitoria, koja prolazi kroz financijski izazovno razdoblje, zadržala je prvog vratara Brunu Varelu (27) a u utorak je dovela na posudbu španjolskog napadača Antonina Cortesa (22) iz Granade, a koji je prošle sezone bio posuđen drugoligašu Malagi. Vitoria će na kraju sezone moći otkupiti njegov ugovor za 800.000 eura, priopćio je klub iz Guimaraesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider