Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velikani se pomamili

Svi žele napadačkog wunderkinda, ali morat će platiti bogatstvo: Njegov otac otkrio kamo bi mogao otići

Praktički cijela europska elita poludjela je za sjajnim mladim Norvežaninom...

Erling Haaland (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Norvežanin Erling Braut Haaland prometnuo se u najveću senzaciju Lige prvaka: zabio je već sedam golova u četiri utakmice, što nikom dosad nije pošlo za rukom.

Ne čudi stoga što se ovaj 19-godišnjak već nalazi na meti klubova mnogo većih i moćnijih od njegova Red Bull Salzburga. Praktički cijela europska elita želi ga u svojim redovima; prema pisanju The Guardiana, više od 20 klubova prati Haalanda, a među njima su Juventus, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Bayern, Chelsea...

gol expired Lijepa utjeha za otkaz: Kovač od Bayerna dobio nevjerojatan iznos divider

Najbliži dovođenju Haalanda bio je Juve, koji ga je htio dovesti iz norveškog Moldea, ali Norvežanin je ipak odustao jer se bojao da neće dobiti redovitu minutažu. Kao jedan od favorita glasi i Manchester United, čiji trener Ole Gunnar Solskjaer poznaje Haalanda iz Moldea.

Naravno, cijena neće biti malena – Tuttosport javlja da će Salzburg tražiti 100 milijuna eura. Međutim, prema sportskom direktoru Christopheu Freundu, službenih ponuda nema: ''Još nisam razgovarao ni s jednim klubom. Trenutačno nema ponuda za zimski prijelazni rok."

Dinamo protiv Šahtara (Foto: Igor Kralj/PIXSELL Neviđeni šok na Maksimiru: Dinamo imao 3:1 do 93. minute i ostao bez pobjede! divider

Teško je reći koji je klub u prednosti u ovom trenutku, ali njegov otac Alf-Inge, inače bivši nogometaš najpoznatiji kao čovjek kojem je Roy Keane okončao karijeru namjernim startom đonom, dao je naznake gdje bi njegov talentirani sin mogao otići.

''Mislim da bi u nekom trenutku volio igrati u Premierligi. Građen je za Premierligu, ali hoće li se to dogoditi sada ili kasnije, ne znamo", rekao je.

Messi nakon utakmice Barcelone i Slavije Prag (Foto: AFP) Vratar Slavije otkrio veliku sramotu za Messija i društvo: "Ružno su se ponijeli prema nama" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider