Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"znao sam da ću zabiti"

Svojim odgovorima neodoljivo podsjeća na Ibru, a novinare ostavlja bez teksta: "Zašto sam jak? Pitajte Boga"

Norvežanin Erling Braut Haaland najveće je otkriće ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Erling Haaland (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mnogo je ugodnih iznenađenja u nogometnoj Ligi prvaka ove sezone. Od nastupa klubova poput zagrebačkog Dinama, praške Slavije ili Salzburga, pa sve do individualnih nastupa Mislava Oršića, Achrafa Hakimija ili pak Erlinga Brauta Haalanda, prvog strijelca Lige prvaka.

Mladi 19-godišnji Norvežanin postigao je sedam pogodaka ove sezone u grupnoj fazi Lige prvaka te tako postao prvi tinejdžer u povijesti koji je u jednoj sezoni postigao toliko golova.

Austrijanci su kod Napolija vodili od 11. minute kada je svoj sedmi pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka postigao Haaland, a Napoli je do boda stigao zahvaljujući pogotku Hirvinga Lozana u 44. minuti.

gol expired Taktički plan i kalkulacije za povijesni uspjeh: Evo čega se Modri moraju najviše paziti i što im sve odgovara divider

Haalandovi odgovori ostavljaju novinare bez teksta

Nakon u utakmice u Napulju Haaland se našao u mix-zoni u razgovoru s novinarima, nakon kojeg ostaje osjećaj da su novinari bili nervozniji što razgovaraju s njim, nego on s njima, iako ima tek 19 godina.

"Bila je ovo teška utakmica. Nismo izgubili. Bod je bod i bod ovdje je dobar", rekao je Haaland na otvaranju razgovora.

* Bila je ovo četvrta utakmica zaredom u Ligi prvaka u kojoj ste zabili. Odlučili ste se za izvođenje kaznenog udarca na početku utakmice. Jeste li bili nervozni ili ste bili sigurni da će biti gol?

"Bio sam siguran", odmah je u stilu Zlatana Ibrahimovića ispalio Norvežanin.

Achraf Hakimi (Foto: AFP) Svijet se divi 21-godišnjaku na posudbi: Zidane čupa kosu, zabio je više golova od cijelog Reala divider

Novinari su očekivali još neki dodatak tom odgovoru, no nisu ga dobili, a Haaland je imao izraz lica u stilu "što me tako gledate? Pa znao sam da ću zabiti".

"Gotovi smo?" upitao je Haaland, nakon čega ga je zaustavio novinar s još dva pitanja.

Za njegovu mentalnu i fizičku snagu zaslužan je - Bog

* Kako to da ste tako jaki?

"Jak? Eh, ne znam. Pitajte Boga", rekao je Norvežanin uz osmijeh.

* Jeste li ikada nervozni?

"Naravno. Ali znam da dobro izvodim penale, tako da je sve bilo dobro."

* Zabili ste u sve četiri utakmice Lige prvaka, postigli ste sedam golova, imate li ponekad osjećaj da je sve ovo samo san?

"Ja živim svoj san. Nastojim uživati u svakom danu svog života. Živim život i uživam", rekao je Haaland i pozdravio se s novinarima u Napulju.

Unai Emery i Arsene Wenger (Foto: AFP) Nakon dvije glatke odbijenice, nasljednik Nike Kovača na klupi Bayerna praktički je poznat divider

Legitimni nasljednik Zlatana Ibrahimovića na travnjaku i izvan njega

Rijetko kada vidimo sportaša, u ovom slučaju nogometaša, s toliko samopouzdanja. Jedan od njih, čije samopouzdanje ponekad prerasta i u bahatost, jest Zlatan Ibrahimović, s kojim sve češće povezuju mladog norveškog napadača.

Haaland ima njegovo samopouzdanje na travnjaku i pred kamerama, no za razliku od velikog Šveđanina on je itekako skromniji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider