Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Udvostručio učinak od lani

Svijet se divi 21-godišnjaku na posudbi: Zidane čupa kosu, zabio je više golova od cijelog Reala

Desni bek Borussije Dortmund privukao je pozornost poput munje nakon što je odigrao još jednu briljantnu utakmicu u Ligi prvaka.

Achraf Hakimi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Achraf Hakimi bio je junak velikog preokreta Borussije protiv Intera. Prvo je u 51. minuti smanjio zaostatak Borussije, a onda u 77. minuti postigao pobjednički pogodak na asistenciju Jadona Sancha. Hakimi je trenutno na četiri pogotka u Ligi prvaka i ukupno šest za Borussiju u svim natjecanjima.

Najbolja je od svega to što je Marokanac igrač Reala koji se nalazi na posudbi u Dortmundu, a istovremeno u Madridu muku muče s igrom ispred gola i upravo bi Achraf bio od velike pomoći Zinedineu Zidaneu.

Hakimi, koji je u ponedjeljak navršio 21 godinu, pridružio se Borussiji na posudbu u ljeto 2018. godine, a nakon što je postigao dva pogotka protiv Intera, trenutačno ima više golova od cijele momčadi Reala zajedno u Ligi prvaka. Momentalno su u Ligi prvaka samo dva igrača zabila više pogodaka, Haaland (sedam) i Lewandowski (pet).

Pored četiri gola u Ligi prvaka, Hakimi ima još dva u Bundesligi, što ga svrstava u najefikasnijeg beka u Ligama petice. Od igrača Reala ove sezone samo je Benzema zabio više (sedam). Međutim, u oči upada i njegova svestranost koja je navela Luciena Favrea da ga koristi i na obje krilne pozicije i već je udvostručio svoj učinak iz prošle sezone.

Arturo Vidal (Foto: AFP) Barcelona je izgubljena, Camp Nou to nije doživio posljednjih 45 utakmica: ''Teško je vrijeme'' divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider