Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perezov ljubimac

Real napravio pakt s najvrjednijim Brazilcem na svijetu: Faraonski ugovor, odšteta veća od milijarde eura

Real Madrid planira tijekom ljeta produljiti ugovor s Viniciusom i značajno mu povećati plaću…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od najaktualnijih tema Real Madrida jest produljenje ugovora s Viniciusom, 21-godišnjim brazilskim ofenzivcem koji je izrastao u jednu od najvećih zvijezda Kraljevskoga kluba.

Brzonogom Brazilcu istječe ugovor u ljeto 2024. Viniciusovo produljenje ugovora jedan je od prioriteta Madriđana. Podrazumijeva se da će biti nagrađen bitnim povećanjem plaće.

Real priprema novi ugovor za Viniciusa

Brazilčevi zastupnici i Realovi čelnici u prosincu su se dogovorili da će o uvjetima novog ugovora porazgovarati na kraju sezone.

gol expired Zaiskrilo ispred hotela Novaka Đokovića, morala je intervenirati policija divider

Obje strane smatraju da je poželjno da se Vinicius usredotoči na nogomet, izbjegavajući bilo kakvo uznemiravanje u završnici sezone, u kojoj Ancelottijeva momčad daje obećavajuće signale.

Da je Vinicius ozbiljno napredovao, najbolje govore brojke. Drugi je najbolji strijelac Reala s 12 golova, najbolji je asistent, ima ih devet, te je četvrti po minutaži (2049).

"2022. bit će godina Reala", izjavio je tijekom božićnog odmora u Miamiju.

Brazilcu ove sezone ide jako dobro i nova godina svakako bi mogla biti njegova najbolja u karijeri.

gol expired Jedan od najskuplje plaćenih promašaja Barcelone otišao u Aston Villu divider

Realovi prioriteti trenutačno su transferni planovi za ljetni prijelazni rok. Kylian Mbappe u središtu je pozornosti, priča se i o Erlingu Haalandu, iako oko mogućeg dolaska stamenog Norvežanina ipak vlada određena skepsa.

No u Madridu tvrde da nisu zanemareni ni igrači koji trenutačno nose dres Reala, a posebice se to odnosi na mlađahnog Brazilca, koji tijekom sljedeće sezone može očekivati novi ugovor i osjetno povećanje plaće.

Najvrjedniji Brazilac na svijetu

Vinicius trenutačno zarađuje oko 3,2 milijuna eura neto po sezoni, a s bonusima može doseći i oko četiri milijuna. Nalazi se na dnu Realova platežnog razreda zajedno s Danijem Ceballosom, Jesusom Vallejom ili Luninom.

Otkako je stigao iz Flamenga u ljeto 2018., Vinicius je postao jedan od oslonaca novoga kraljevskog projekta, a specijalizirani portali također pokazuju njegov rast.

gol expired Procurilo tko sjeda na klupu PSG-a: Legenda na klupi Parižana, Mbappeov ostanak nije uvjet divider

Transfermarkt je 30. prosinca udvostručio vrijednosnu procjenu s 50 na 100 milijuna eura. Time ga je proglasio najvrjednijim Brazilcem u ovom trenutku i trećim na ukupnoj ljestvici, odmah iza Mbappea (160) i Haalanda (150).

U srijedu ga je Nogometni opservatorij Međunarodnog centra za sportske studije (CIES Football Observatory) postavio na vrh liste nogometaša s najvišom procjenom vrijednosti transfera.

Izlazna klauzula preko milijardu eura 

Vinicius je vodeći sa 166,4 milijuna eura. Slijede ga Phil Foden (152,6) i Haaland (142,5). Sljedeći igrač Reala je na tek 39. mjestu, a to je Militao sa 78,6 milijuna. Iza njega je Fede Valverde sa 76,3 milijuna eura.

Stoga ne čudi što mu Florentino Perez namjerava ponuditi šestogodišnji ugovor s povećanjem plaće na osam milijuna eura. Barem su takve najave španjolskih medija. Spekulira se da će izlazna klauzula prijeći milijardu eura, trebala bi iznositi 1,1 milijardu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider