Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Daleko od vrha ljestvice

Presudili mu loši rezultati: Milan smijenio trenera, mijenja ga legenda kluba

Razočaravajući rezultati skupe momčadi koštali su posla trenera Milana.

Vincenzo Montella (Foto: AFP) (Foto: Afp)

AC Milan na službenom Twitter-profilu kluba objavio je da Vincenzo Montella više nije trener talijanskog velikana.

Montellu će na klupi naslijediti Gennaro Gattuso koji je vodio mladu momčad Milana. Gattuso je ostavio veliki trag u Milanu za koji je nastupao od 1999. do 2013. godine. Trener mlade momčadi postao je ove sezone nakon što je dvije godine trenirao Pisu.

"Milan objavljuje da je Vincenzo Montella smijenjen s mjesta trenera prve momčadi. Tehničko vodstvo momčadi povjereno je Gennaru Gattusu koji napušta mjesto trenera mlade momčadi i kojem želimo sve najbolje", stoji u priopćenju kluba. 

Trenersku karijeru Gattuso je počeo kao trener-igrač švicarskog Siona, nakon čega je vodio Palermo, grčki OFI s Krete i Pisu. Prvi ispit imat će trećeg prosinca protiv najslabije momčadi Serie A Beneventa.

Montella je trener Milana postao u lipnju 2016. godine. Prve sezone osvojio je šesto mjesto i odveo Milan do prvog trofeja nakon 2011. osvojivši Superkup protiv Juventusa koji je sezonu ranije osvojio dvostruku krunu. 

U ljetnom prijelaznom roku Milan je bio jedan od najvećih europskih potrošača; kineski vlasnik potrošio je 220 milijuna eura na pojačanja kako bi klub vratio u vrh talijanskog nogometa, ali skupa momčad na terenu nije igrala kako se očekivalo.

Nakon 14 odigranih utakmica Milan je sedmi s velikih 18 bodova zaostatka za vodećim Napolijem, dok četvrta Roma, koja drži zadnju poziciju koja vodi u Ligu prvaka, ima 11 bodova prednosti s utakmicom manje. Milan je trenutno daleko čak i od Europske lige - šesta Sampdoria ima šest bodova prednosti i utakmicu manje.

Smjena trenera i loši rezultati samo su kapi u moru Milanovih problema. Njihov kineski vlasnik Li Yonghong muči se s financijama i vraćanjem novca koji je posudio za ulaganje u Milan; pojavila se priča da se radi o prevarantu i da bi ih UEFA zbog neurednih financija mogla čak i izbaciti iz Europe. 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider