Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva nesreća

Najgori klub u povijesti Liga petice: Rekord star 87 godina pao u 94. minuti

Navijači ovog kluba iz južne Italije sigurno nisu ovako zamišljali svoj premijerni nastup u prvoj ligi.

Benevento (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Benevento je ove sezone prvi put u povijesti kluba ušao u Seriju A, ali u elitnom razredu talijanskog nogometa još nije osvojio ni bod. Vrlo blizu povijesnog boda bili su u nedjeljnoj utakmici protiv Sassoula, ali Federico Peluso u 94. minuti zabio je za 2:1 i upisao Benevento u povijesne knjige.

Ovim porazom, 13. u nizu, Benevento je postao klub s najgorim startom u povijesti Liga petice. Dosadašnji rekord držao je Manchester United koji je 1930. otvorio sezonu s 12 uzastopnih poraza i na kraju ispao u drugu ligu sa samo jednom pobjedom u sezoni.

Benevento je već ranije srušio rekord Serije A za najgori ulazak u sezonu koji je 68 godina držala Venezia. Oni su 1949. otvorili sezonu s devet uzastopnih poraza.

Sličan slučaj u recentnoj prošlosti zabilježen je u Francuskoj – Grenoble je 2009. otvorio sezonu s 11 uzastopnih poraza i na kraju ispao iz lige.

Slična se sudbina smiješi i Beneventu koji ima već 10 bodova zaostatka za 17. SPAL-om, još jednim novakom u Seriji A koji drži zadnje mjesto koje donosi ostanak u ligi, a čak i predzadnja Verona ima osjetnih šest bodova prednosti. Klub iz južne Italije u sljedećem će kolu pokušati doći do povijesnog boda na gostovanju kod Atalante.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider