Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva utakmica...

Juventus nokautiran: Sampdoria vodila 3:0 pa spašavala pobjedu!

Stara dama je proigrala kada je već bilo prekasno, u sudačkoj nadoknadi.

Mario Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U susretu 13. kola Serie A Sampdoria je u Genoi pobijedila Juventus s 3:2 ostvarivši prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon više od četiri godine.

Posljednji put Sampa je dobila torinsku Staru damu u svibnju 2013. godine također rezultatom 3:2.

Pobjeda domaćina je mogla biti i uvjerljivija, no Juve je u sudačkoj nadoknadio zabio dva gola ublaživši poraz. Sampdorija je povela 3:0 golovima Duvana Zapate (52), Lucasa Torreire (71), Gian Marca Ferrarija (79), a poraz gostiju ublažili su Gonzalo Higuain (90+1-11m) i Paulo Dybala (90+4).

Da Juve nije zabio dva gola u sudačkoj nadoknadi doživio bi najteži ligaški poraz u posljednjih šest godina. Zadnji put Juve je u Serie A izgubio s tri gola razlike u siječnju 2011. kada je na svom terenu poražen od Parme 1:4.

Ivan Strinić je odigrao cijelu utakmicu za domaći sastav, baš kao i Mario Mandžukić za goste, dok Marko Pjaca nije bio u krugu kandidata za nastup.

SPAL je bio korak do pobjede protiv Fiorentine, no gosti su izvukli remi u samoj završnici utakmice. SPAL je poveo u 42. minuti golom Alberta Paloschija, a izjednačio je Federico Chiesa u 80. minuti. Milan Badelj nije nastupio za Viole.

Genoa je u svom prvom nastupu nakon što je otpustila Ivana Jurića ostvarila pobjedu. Na gostovanju je pobijedila Crotone 1:0 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Pobjednika je odlučio gol Luce Rigonija u 11. minuti. Za Crotone je cijeli susret igrao Ante Budimir.

Sassuolo je u derbiju začelja pobijedio Benevento 2:1, a pobjednički pogodak zabio je Peluso u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

U subotu su odigrana dva derbija. Roma je pobijedila gradskog suparnika Lazio 2:1, dok je Napoli identičnim rezultatom porazio Milan.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider