Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postoji uvjet

Livaković na meti poznatog španjolskog kluba? Evo koliko bi trebao dobiti Dinamo

Vratar zagrebačkog Dinama Dominik Livaković dovodi se u vezu sa španjolskim Villarrealom…

Dominik Livaković (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Neki španjolski mediji opet pišu o Dominiku Livakoviću u kontekstu transfera u Villarreal.

Prije pet-šest dana o Dinamovu vrataru pisao je Relevo, a sada je istu temu načeo Todofichajes.

Erik ten Hag VIDEO Pogledajte kakav je savjet tada 13-godišnji Erik ten Hag dao jednom od najvećih u povijesti divider

Villarreal je prodao Gera Rullija Ajaxu za 12 milijuna eura, a zasad nije stigla zamjena. Dobra forma Pepea Reine učinila je da nema panike u redovima Žute podmornice.

Villarreal želi Livakovića

Villarreal želi dovesti novog vratara do kraja zimskog prijelaznog roka, a navodno je hrvatski portir prvi izbor. Španjolski mediji opisuju ga kao golemo otkriće Svjetskog prvenstva u Katru, gdje je hrvatska reprezentacija osvojila brončanu medalju, dobrim dijelom na krilima raspoloženog Livakovića.

Problem za provedbu ove operacije jest taj što Villarreal nema dovoljno keša. Klub s La Ceramice mora nekoga prodati da bi dovodio nove igrače.

Arnaut Danjuma navodno je na meti engleskih klubova. The Athletic je prije tri dana pisao da je nizozemski napadač otputovao u London na pregovore s Tottenhamom, uz dopuštenje španjolskoj kluba.

Uvjet: Danjuma mora u Tottenham

Danjuma je 2021. stigao u Villarreal iz Bournemoutha za 23 milijuna eura, a pretpostavlja se da sada traži za njega oko 40 milijuna.

Spomenuti španjolski mediji ne navode koliko Villarreal namjerava iskrcati za Livakovića, no u hrvatskim nogometnim kuloarima spekulira se da Dinamo traži između 10 i 15 milijuna eura. To potraživanje korespondira s Livakovićevom procijenjenom vrijednošću na Transfermarktu od 14 milijuna eura.

Je li to Villarreal spreman platiti i je li uopće čvrsto zagrizao za njega, veliko je pitanje.

Zamjena spremna

Budući da se Livaković već nekoliko dana dovodi u vezu s Villarrealom, prilično je čudno da najveći španjolski sportski mediji poput madridske Marce i Asa, katalonskog Mundo Deportiva ili valencijskog Super Deportea zasad ne pišu o tom mogućem transferu.

Predstojeći dani pokazat će jesu li to bile samo glasine ili je Livaković doista blizu prelaska na La Ceramicu.

Kako god, Livaković ima ugovor s Dinamom do ljeta 2024., a ranije se dovodio u vezu s Bayernom i Ajaxom, no od tih transfera nije bilo ništa. Dinamo ima spremnu zamjenu za Livakovića, Ivana Nevistića kupio je iz Rijeke u ljeto 2021. i poslije ga je posudio Lokomotivi, a na klupi je i iskusni Danijel Zagorec. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider