Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NJEGOVA DANAŠNJA FILOZOFIJA

VIDEO Pogledajte kakav je savjet tada 13-godišnji Erik ten Hag dao jednom od najvećih u povijesti

13 godina imao je današnji menadžer Manchester Uniteda kad je dobio priliku razgovarati s Johannom Cruyffom.

Erik ten Hag (Foto: Screenshot)

U Manchesteru je trenutačno glavna faca 52-godišnji Erik ten Hag. Čovjek koji je preporodio momčad Crvenih vragova i ponovno je učinio maksimalno respektabilnom momčadi europskog nogometa.

On je nakon prosječno dobre igračke karijere, koju je proveo po klubovima iz sredine ljestvice prvog nizozemskog ranga, napravio fenomenalnu trenersku karijeru.

  Marco Reus na nosilima Najnesretnija zvijezda prelazi u Manchester United: Sjajan igrač, ali s velikim problemima divider

Da je trenersku filozofiju počeo upoznavati vrlo rano, svjedoči nam jedna snimka koja se ovih dana pojavila na internetu. Riječ je o emisiji s televizije u kojoj je gostovao jedan od najvećih nogometaša, ali i trenera svih vremena Johann Cruyff.

Bez suzdržavanja savjetovao legendu svjetskog nogometa

On se u toj emisiji družio s dječacima, mladim nogometašima, a jedan od njih bio je i tada 13-godišnji Ten Hag, koji je dobio priliku obratiti se Cruyffu. Legenda je nedugo prije toga završila igračku, a započinjala trenersku karijeru.

Tema je bila način na koji treneri razgovaraju s igračima, odnosno pitanje toga kad je potrebno podići ton.

"Mislim da je potrebno paziti i ne vikati previše na mlade igrače. Tako ga možeš samo slomiti. Ali na visokom nivou, kao što je onaj na kojem igra Ajax, takve stvari ipak moraš raditi. Ti momci treniraju svaki dan. Ako stalno rade iste greške, jednostavno ih moraš izgrditi zbog toga", vrlo je zrelo rekao tada dječak, a danas veliki trener.

Cruyff ga je tada upitao znači li to da treba poznavati razliku između nogometa u mlađim kategorijama i profesionalaca, da bi Ten Hag potvrdno odgovorio.

Kasnije postao poznat upravo po radu s mladima

Ten Hag je kao jedan od Cruyfovih nasljednika u Ajaxu napravio sjajan posao. Upravo na mladim igračima izgradio je momčad koja je došla do polufinala Lige prvaka, gdje je za nijanse ostala bez finala, a onda je nakon rasprodavanja te ekipe uspio posložiti još jednu te je također dovesti do titule i statusa ozbiljne europske momčadi.

gol expired Paul Pogba vratio se treninzima nakon duge stanke divider

Ništa lošiju ne ide mu ni u Manchester Unitedu. Start nije bio impresivan, ali vrlo je brzo sve posložio i trenutačno se nalazi unutar niza od sedam pobjeda. Zapravo, postao je trener Uniteda kojem je trebalo najmanje vremena da dođe do 20 pobjeda na klupi kluba. 

Proteklog vikenda ostvario je najveću, u gradskom derbiju protiv Manchester Cityja. 21 pobjeda od ukupno 28 utakmica na klupi, impresivno!

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider