Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kratko pamćenje katalonaca

Barca će ipak dobiti počasnu stražu: Realova propuštena prilika i Barcini jeftini izgovori

Posada Žute podmornice postrojit će se i pljeskom dočekati Katalonce na njihovu Camp Nouu uoči utakmice u srijedu.

Villarrealova počasna straža u Barceloni (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedna od glavnih priča posljednjeg ovosezonskog El Clasica bio je izostanak počasne straže za nove prvake Španjolske Barcelonu.

Iz Reala su tvrdili da ne žele organizirati počasnu stražu jer ni Barcelona njima nije iskazala istu čast kada su ranije ove sezone osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo. Iz Barce su se pravdali da nisu htjeli na taj način dočekati ljute rivale jer ne sudjeluju u tom natjecanju, a iz Madrida su odgovorili da tko god igra Ligu prvaka, sudjeluje i u Svjetskom klupskom prvenstvu.

Barcelona je na kraju sama sebi organizirala počasni špalir. Dalo bi se razglabati tko je od ''zaraćenih'' strana u pravu, ali kada se podvuče crta, ostaje dojam da su obje strane pokazale manjak poštovanja i sportskog duha.

No Barcelona će ipak dobiti svoju počasnu stražu, ali ne od Reala, nego Villarreala. Posada Žute podmornice postrojit će se i pljeskom dočekati Katalonce na njihovu Camp Nouu uoči utakmice koja je na rasporedu u srijedu.

Villarreal je već dočekivao Barcu počasnim špalirom, u Španjolskoj poznatim kao pasillo. Primjerice, u sezoni 2009./2010.: trener Žute podmornice tada je bio Ernesto Valverde, a razlog počasne straže bio je – osvajanje Svjetskog klupskog prvenstva.

Real je u El Clasicu definitivno propustio priliku ostati velik u porazu, ispasti korektniji od velikog rivala i na taj im način zadati svojevrsni udarac. No bez krimena nije ni Barcelona, čiji raniji izgovori sada zvuče prilično jeftino i licemjerno…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider