Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvaci dobili zadovoljštinu

Barca ipak dobila počasnu stražu, gospodin Zidane čekao je pet minuta samo da ga pozdravi

Nakon El Clasica na Camp Nouu vidjeli smo dva zanimljiva trenutka…

Galerija Andres Iniesta (Screenshot) Barcelona - Real Madrid (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) +3 Sergi Roberto (Foto: AFP)

Kao što je i bilo najavljivano, igrači Real Madrida nisu htjeli pozdraviti nove prvake i osvajače dvostruke krune takozvanom počasnom stražom iliti pasillom, kako glasi naziv na španjolskom.

To je tradicija i nepisano pravilo u mnogim ligama, a svoj su potez Madriđani objasnili tako što su se prisjetili da nogometaši Barcelone u prosincu nisu ni njima priuštili tu čast kada su osvojili Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tada je Barcelona objasnila kako se to ne radi u situacijama kad niste sudjelovali u istom natjecanju, pa su im očito u Realu to zamjerili te nisu pozdravili nove prvake (sedmi naslov u posljednjih deset sezona) pljeskom nakon uzlaska iz tunela.

No na kraju su igrači Barce ispraćeni počasnom stražom koju su im pripremili Ernesto Valverde i cijeli stručni stožer. Učinili su to na ideju ''budućeg predsjednika kluba'', kako tepaju prgavom Gerardu Piqueu.

''Mi smo obitelj i kad nam već oni nisu priredili počasnu stražu, zamolio sam stručni stožer i osoblje kluba'', rekao je Pique nakon utakmice.

Za to vrijeme Zinedine Zidane strpljivo je čekao u hodniku. Svoju osobnu počasnu stražu spremio je jednom genijalcu. Pet minuta čekao je da Andres Iniesta napusti travnjak, bila je to posljednja prilika za oproštaj od Barcina čarobnjaka koji napušta europski nogomet.

Bila je to lijepa gesta trenera Reala i nekad čudesnog veznog igrača. Fotografija njih dvojice veća je od svih sudačkih repova i svađa koje smo vidjeli na El Clasicu.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider