Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pozvani kao srednjoškolci

VIDEO Dragulji Rijeke o debiju u Europi: "Dodali su nas u grupu 'Napoli' i saznali smo da putujemo, odmah sam otišao ča iz škole"

Rijeka je u prvoj utakmici pod vodstvom Sergeja Jakirovića ostavila dobar dojam i remizirala s Osijekom u Gradskom Vrtu. Riječani stvaraju neku novu momčad, koja vjeruje da unatoč lošoj jeseni nije izgubljena niti šansa za plasmanom u Europu. A jednu od važnih uloga trebao bi imati dvojac ponikao u riječkom klubu, Veldin Hodža i Matija Frigan. Marko Šepat posjetio ih je na Rujevici.

Perspektiva Rijeke, Veldin Hodža (20) i Matija Frigan (19) - obojica domaći igrači koje je Rijeka prvi put predstavila u zimu 2020., tad su kao srednjoškolci upisali europski debi na gostovanju kod Napolija.

"Bili smo iznenađeni pozivom. Samo smo bili odjednom dodani u grupu Napoli i tada smo saznali da idemo na utakmicu“, pričaju Hodža i Frigan.

Matija, gdje ste vi bili kada je došla ta poruka?

"Ja sam bio na velikom odmoru u srednjoj školi.“

Alen Halilović Sergej Jakirović otpisao ''zvučna'' ljetna pojačanja: I Halilović napušta Rijeku! divider

Jeste se pohvalili kolegama?

"Pa otišao sam ča odmah iz škole.“

"Otišao sam kući, rekao svima, bio mi je stvarno užitak to čuti.“

U kavezu dočekao naslov Rijeke

Bio im je užitak i pratiti Rijekine najsjajnije trenutke - u detalj pamte pobjedu protiv Cibalije koja je 2017. klubu donijela povijesni naslov.

"Bio sam sakupljač lopti na toj utakmici, baš iza ovog gola. I sjećam se trenutka kad smo svi utrčali u teren i počeli slaviti prvo prvenstvo“, kaže Hodža.

Kristijan Lovrić VIDEO Nova godina, stari HNL: Osječani se osjećaju pokradeno, je li ovo bio kazneni udarac? divider

Frigan možda čak i mrvicu bolju priču ima?

"Pa je, ja sam bio tu u kavezu, nije bilo gostujućih navijača pa smo mi Škola nogometa bili u kavezu. I ništa, na zadnji zvižduk, uletjeli smo svi na teren. Imam doma potpisanu loptu s te utakmice protiv Cibalije, jedan nezaboravan osjećaj.“

No oni su u svojoj prvoj seniorskoj sezoni s Rijekom okusili i one manje lijepe trenutke - prošla jesen bila je jedna od najgorih u novijoj povijesti.

"Stvarno bilo je jako teško, kao igraču, a mogu zamisliti kako je bilo navijačima. Evo tu zadnju utakmicu protiv Dinama nisam igrao, stvarno mogao sam osjetiti tu atmosferu, baš je bilo teško za gledati tih sedam golova što smo primili, ali evo nadam se da sada kreće nešto ljepše“, kaže Frigan.

Sergej Jakirović Što očekivati od nove Rijeke s trenerom Jakirovićem? "Kladio bih se da će završiti četvrta" divider

Kod Jakirovića svi u napad

Trebalo bi za Rijeku biti puno ljepše pod vodstvom Sergeja Jakirovića - čiji je filozofija jasna:

"Napadački nogomet, da budemo kompaktni od iza, da dobro branimo, da što manje golova primimo i da pokušamo zabiti što više.OFF4: Rijeci četvrto mjesto koje donosi Europu bježi 11 bodova“, otkriva Hodža.

"Mi ćemo to sigurno pokušati. Naš je cilj svaku utakmicu pobijediti tako da, vidjet ćemo kako će ići. Mi se svi nadamo dobrom rezultatu i svi to iščekujemo“, dodaje Frigan.

Ramon Mierez Osijek i Rijeka remizirali u kaljuži na Gradskom vrtu: 16-godišnjoj Osječkoj nadi poništen pogodak krajem susreta divider

I dok se Frigan najbolje osjeća kao čista špica, Hodža podjednako voli uloge i zadnjeg i prednjeg veznog. Kada ga pitamo za idole:

"Sigurno da Luka Modrić, Mesut Ozil...“, kaže Hodža.

Onda je ofenzivni vezni ipak prije?

"Pa je, malo si bliže protivničkom golu, ali i na zadnjem veznom je jako dobro, kreiraš igru, imaš loptu."

Obojica su odnedavno u kadru mlade reprezentacije. Koju na ljeto čeka Europsko prvenstvo.

"Sigurno da je to jako veliki znak i jako veliki motiv za dalje. Sigurno da mi je jako drago predstavljati svoju državu. Sigurno da je želja otići na Euro, ali na meni je da radim, da se trudim, a što će biti, vidjet ćemo", kaže Hodža.

"Pa je konkurencija je stvarno velika, a moje je samo da radim, trudim, igram najbolje što mogu. I mogu se samo nadati tom pozivu", priča Frigan.

No prvo se nadaju - uspješnom proljeću s Rijekom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider