Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova podjela bodova

Osijek i Rijeka remizirali u kaljuži na Gradskom vrtu: 16-godišnjoj Osječkoj nadi poništen pogodak krajem susreta

Osijek i Rijeka remizirali su 1:1 u 18. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Osijek - Rijeka Slavlje Osijeka Mijo Caktaš +2 Kristijan Lovrić

U susretu 18. kola SuperSport HNL-a Osijek i Rijeka su na stadionu Gradski vrt igrali 1:1 (1:1)

Osječane je u vodstvo doveo Josip Špoljarić (9), a poravnao je Matija Frigan (38-11m).

Southampton VIDEO Dron prekinuo utakmicu Oršićevog Southamptona: Sudac poslao igrače u svlačionicu divider

Osijek je odlično otvorio utakmicu, a pritisak domaćih donio je i pogodak već u 9. minuti. Caktaš je izveo korner s desne strane, na drugoj vratnici najviši je bio Žaper koji je vratio loptu na prvu stativu gdje je Špoljarić na pet metara od gola nadvisio svog čuvara i svladao Labrovića.

No, kako je vrijeme odmicalo, tako je Rijeka bivala aktivnija te je do poravnanja stigla prije isteka prvih 45 minuta. Nakon kratke kombinacije po korneru Janković je pokušao ubaciti s lijevog krila, a njegov ubačaj rukom je blokirao Lovrić pa je sudac Kolarić pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač kaznenog udarca bio je Frigan.

Teren jedva izdržao

Kako je neposredno prije početka utakmice u Osijeku počeo padati snijeg, travnjak stadiona u Gradskom vrtu je do kraja prvog dijela bio potpuno bijel te su uvjeti za igru bili sve teži.

Hrvatska - Danska Danska zvijezda: "Da, Hrvati su igrali grubo, ali gledajte to s pozitivne strane" divider

Domaćini su u pauzi uspjeli osposobiti teren za nastavak, no on je protokom igre bivao sve lošiji, pogotovo u kaznenim prostorima gdje je trava gotovo potpuno nestala, pa u drugom poluvremenu nije bilo opasnijih situacija za promjenu rezultata sve do 88. minute kada su Mierez i Lovrić uspjeli iskombinirati priliku u gostujućem 16-ercu no pokuašj Lovrića obranio je Labrović.

16-godišnjak zatresao mrežu, ali...

Samo nekoliko sekundi potom zatresla se mreža Rijeke, 16-godišnji debitant Filip Živković prihvatio je loptu na šest metara od suparničkog gola i mirno svladao Labrovića. Uslijedilo je veliko slavlje domaćih koje se na koncu pokazalo uzaludnim jer je nakon pet minuta provjere situacije putem VAR-a ustanovljeno minimalno zaleđe.

Josip Juranović protiv Brazila Fabrizio Romano: Juranović dogovorio transfer u Bundesligu, potpisuje do 2027. godine divider

Treći Osijek sada ima 31 bod, četiri manje uz utakmicu više od drugog Hajduka, a 10 manje uz dvije utakmice više od vodećeg Dinama, dok je Rijeka ostala osma sa 16 bodova, tri više od devetog Šibenika uz utakmicu više, a osam više od posljednje Gorice uz također utakmicu više.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider