Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasna poruka

VIDEO Srušio Dinamo pa se okrenuo prema Boysima: Pogledajte što je napravio

Konstantinos Galanopoulos zabio je pogodak za pobjedu AEK-a protiv Dinama na Maksimiru u Ligi prvaka.

Slavlje nogometaša AEK-a (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

AEK je srušio Dinamo na Maksimiru i stekao veliku prednost pred uzvratni dvoboj 3. pretkola Lige prvaka na domaćem terenu.

Modri su imali minimalno vodstvo nakon prvog poluvremena, fantastičan pogodak zabio je Marko Bulat, ali sve se promijenilo u drugom dijelu. Grci su poravnali na 1:1 nakon Mišićeve izgubljene lopte, a onda su u 90. minuti zabili za veliku pobjedu.

Igor Bišćan Igor Bišćan istaknuo najveći Dinamov problem i najavio Atenu: "Bit će rat" divider

Pogodak je postigao Konstantinos Galanopoulos, jedan od malobrojnih grčkih igrača u redovima AEK-a, a onda skinuo crni flor s rukava i podigao ga visoko prema Bad Blue Boysima na sjevernoj tribini.

To je bila posveta ubijenom 29-godišnjem navijaču AEK-a Michalisu, koji je život izgubio u huliganskom obračunu na ulicama Atene.

"Iz nekog razloga od jutros kad sam se probudio imao sam osjećaj da ću, ako budem igrao, zabiti gol. Nisam znao kako slaviti, nisam čak ni učinio to da izazivam navijače ili Dinamo, ali mislim da je to najmanje što sam mogao učiniti", izjavio je nakon susreta.

Nažalost, u tragediji je izgubljen jedan ljudski život, ali policijska istraga tek treba utvrditi tko je ubojica. Podsjetimo, suzili su istragu na pet osoba, a od toga su tri grčka državljana, jedan Albanac i jedan Hrvat.

AEK Evo što pišu grčki mediji: "Maksimir nije sažvakao raspoloženi AEK koji je priredio šok, pobjeda za Michalisa'' divider

Srećom, raspoloženi Dominik Livaković spasio je Dinamo težeg poraza na Maksimiru. Grci su nanizali dvije-tri opasne šanse u sudačkoj nadoknadi, a najbliži pogotku bio je Domagoj Vida.

Za kraj dodajmo da je pred početak utakmice održana minuta šutnje za ubijenog navijača, a Maksimir je to dostojanstveno ispratio. Nije bilo zvižduka ni neprimjerenih uzvika.

Galanopoulosov pogodak za pobjedu možete vidjeti OVDJE.

Može li Dinamo u Ateni proći AEK?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider