Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LJETO KOJE NEĆEMO ZABORAVITI

VIDEO Točno četiri godine prošle su od velikog moskovskog finala: Prisjetimo se ruske bajke!

Iako Hrvatska ja Lužnjikiju nije postala svjetski prvak, rusko ljeto pamtit ćemo do kraja naših života.

Ante Rebić i Ivan Perišić (Foto: Afp)

15. srpnja 2018. godine, u poslijepodnevnim satima, nogometna reprezentacija Hrvatske odigrala je svoju najveću utakmicu u povijesti. Veće od finala Svjetskog prvenstva jednostavno niti ne postoji.

Iako će se mnogi složi da nakon svih večernjih fešti koje su donijele ranije utakmice poslijepodnevni termin nije uspio navijače dovoljno "nabrijati", što su mnogi i osobno osjetili, svi se jako dobro sjećamo te utakmice, ali i tog vrućeg ljeta koje nam je donijelo toliko trenutaka za pamtiti do kraja naših života.

Doživjeli smo poraz, ali smo osjetili ponos

U finalu smo doživjeli poraz, ali sjetimo se samo one euforije kad je Ivan Perišić postigao pogodak za 1:1. Sjetimo se samo ponosa kad smo prije početka susreta slušali himnu, znajući da ovo sad prati cijeli svijet i da će se godinama pričati o državi od 4 i pol milijuna stanovnika koja je zaigrala u finalu.

A kad se sjetimo tek svih ostalih utakmica, one lude Argentine pa drame kaznenih udaraca i to dva puta, rušenja Engleza. Tko bi to ikad mogao zaboraviti. Srećom, imamo se kako svega toga prisjetiti.

Hrvatska je nakon finala izašla na ulice kao da je osvojena titula, a naravno da nitko neće zaboraviti ono što se dogodilo dan kasnije, kad zagrebačke ulice nikad nisu bile punije.

FIFA je u ožujku 2020. godine objavila svoj službeni film o tom nama nezaboravnom prvenstvu. Ako ga još niste pogledali, prilika vam je to napraviti OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider