Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Priča o Sergeju Levaku

VIDEO Talijanska senzacija iz Osijeka: Pratio ga je veliki Mourinho, a sve je krenulo od gola Laziju

Osječanin Sergej Levak prije godinu dana prešao je u Romu gdje pruža odlične partije.

Da se snovi itekako ostvaruju, zna i mladi Sergej Levak, koji je prošle godine svoj rodni Osijek zamijenio Rimom. Ljubav prema nogometu dovela ga je do nevjerojatne prilike koja mu je promijenila život preko noći.

''Ponekad prije utakmice kad bi pogledao svoj dres vidio bi Romin grb i rekao bi pa ja igram u Romi, to nije mala stvar'', započeo je.

Petar Brlek, Kristijan Lovrić i Ramon Mierez Osijek preokrenuo kod Rudeša i uspješno nastavio lov na Europu divider


I nije mala stvar. U talijanskoj Romi, Sergej je već godinu dana, a već je presudio u važnim utakmicama. Početak, priznaje, nije bio jednostavan, no suigrači su ga brzo prihvatili, a trenutak za pamćenje bila je utakmica protiv Lazija.

''Došla je jedna lopta na drugu u zadnjoj minuti, ja sam ju zabio, zabio sam gol glavom i eto to je mislim trenutak u kojoj je moja karijera samo krenula ići još bolje'', opisao je trenutak sreće.


Osim što mu se pružila prilika zbog koje je morao brzo spakirati kovčege, Sergejev talent nije prošao neprimijećeno. Strast prema lopti primijetio je i za mnoge najposebniji trener na svijetu i pohvalio njegov način igre.

Pep Guardiola VIDEO O ovom govoru se priča: Pogledajte što je Guardiola rekao u svlačionici nakon teškog prošlosezonskog poraza divider

Pratio ga je veliki Mourinho

''I on je došao i ja sam pružio ruku i prvo nisam shvatio da je to on i onda kad mi je došlo u glavu tko je to zapravo, onda sam rekao uf, pa to je José Mourinho'', rekao je ushićeno.


Igrati za Romu znači naporno trenirati. Zbog svojeg rada, ali i postignutih golova, Sergej je ubrzo postao sjajan igrač, no i dalje stoji čvrsto na zemlji. O budućnosti ne razmišlja, ali želja mu je jednoga dana davati golove u najuspješnijem engleskom klubu.

''Oduvijek sam navijao za Manchester United, volio bih jednog dana igrat u Premier ligi, Manchester United, ali ne bi se bunio ni u drugim klubovima da zaigram.''


Ljubav prema nogometu počela je rano, i to već u petoj godini, kada ga je otac prvi put odveo na trening. Od tada pa do danas, Sergej uživa u ovom najpopularnijem sportu na svijetu, a osim Ivana Rakitića, ima još jednog velikog uzora.

Uzori - Rakitić i Foden

''Imam imam puno igrača, tipa Foden, njega isto obožavam. Na njega se malo i 'furam' i to jer je dobro izgleda.''

Cijeli uspjeh ovaj mladi kadet može zahvaliti svojem trudu, ali i obitelji, koja mu je uz prijatelje od početka velika potpora. Premda u Osijek dolazi rijetko, svaki slobodan trenutak mora iskoristiti za druženje s najmilijima.

Kaos na Poljudu Evo koliko su navijači oštetili Hajduk samo u ovoj sezoni, a ono najgore tek slijedi… divider

''Stvarno su imali veliku ulogu u mom životu i uvijek su me vozili na treninge, uvijek su, uvijek su davali sve za mene samo da bi ja igro nogomet'', istaknuo je.

Iako će za nepuna dva mjeseca postati punoljetan, ovoj mladoj nogometnoj nadi, lopta je ipak na prvom mjestu. O ljubavi, kaže, ne razmišlja jer jednostavno nema vremena.


''Pa mislim, naravno javljaju se ovaj nemam curu tako da ono ne znam, vidjet ćemo šta bude'', ne brine ga to puno.


Velik potencijal, ali i naporan rad, mladi Sergej pokazuje na terenu radeći ono što najbolje zna. Ljubav prema nogometu dovela ga je do ostvarenja snova stoga ne čudi što upravo ovog mladog Osječanina mnogi nazivaju talijanskom senzacijom te da ćemo o njemu imati priliku još mnogo čuti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider