Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TU SE SVE PREOKRENULO

VIDEO O ovom govoru se priča: Pogledajte što je Guardiola rekao u svlačionici nakon teškog prošlosezonskog poraza

Netflixov dokumentarac Together: Treble Winners ušao je u srž momčadi Manchester Cityja i to u sezonu osvajanja trostuke krune.

Pep Guardiola (Foto: Screenshot)

Manchester City žestoko je slavio u svibnju prošle godine, nakon što je potvrđena trostruka kruna, a posebno nakon što je napokon osvojena Liga prvaka.

No, da je sezona bila sve samo ne lagana potvrđuje nam sjajan Netflixov dokumentarni serijal, kroz koji je u srž praćena cijela sezona.

Tišina u svlačionici, Pep je ljut

Među najzanimljivijim detaljima svakako su Guardiolina obraćanja igračima u svlačionici, kakvih je kroz šest epizoda prikazano dovoljan broj da dobijemo neku sliku toga kako to izgleda.

Jedan od zanimljivijih dogodio se nakon poraza u četvrtfinalu EFP Kupa na gostovanju kod Southamptona.

Guardiola je tada morao djelovati na igrače koji su odigrali najlošiju utakmicu sezone i to sredinom siječnja, kad se zapravo kreće u najvažniji dio sezone.

"Ljudi nemaju za platiti grijanje, a došli su ovdje"

"Mislite li da je ovo normalno? Način na koji ste igrali? Mislite da je normalno? Ljudima koji su došli, koji nemaju kod kuće za platiti grijanje, ali su nas došli popratiti ovdje. Da tako odigrate, je li to normalno? Wow! Moj tim nije takav, bit će problema. Sport, život, govor tijela. Kako pristupate životu, kako pristupate utakmicama. To je govor tijela", rekao je Guardiola uz tišinu u svlačionici, dodavši:

"Želiš loptu, želiš se kretati, želiš se boriti? Želite li se boriti međusobno? Kao braća? Spustite se na zemlju, radite jače, radite bolje, budite ponizni, budite ambiciozni. U suprotnom, akademija je spremna."

City je nakon ovog susreta ušao u krizu, pa su u iduća tri tjedna doživjeli ligaške poraze od Manchester Uniteda i Tottenhama, no u veljači je krenula serija koja je dovela do trostruke titule.

Kako je sve u Cityju izgledalo, možete vidjeti na Netflixu, a ovaj spomenuti govor ispod teksta. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider