Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IZGLEDALI SU SMIJEŠNO

VIDEO Švicarska je za prvi gol Talijanima napravila nešto neviđeno u povijesti Eura

Čak 31 dodavanje prethodilo je prvom pogotku na utakmici Švicarske i Italije.

Remo Freuler i suigrači (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Švicarske poprilično je uvjerljivo savladala Italiju u utakmici osmine finale Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj.

Talijani su završili susret bez ijedne prave prigode za pogodak, a u nekim trenucima utakmice izgledali su smiješno te kao neka nižerazredna momčad, a ne skup igrača iz jedne od najjačih europskih nogometnih liga.

Švicarci su se poigravali i radili što žele

Posebno se tu misli na prvi pogodak Švicaraca, koji je posebno zanimljiv kad se pogleda širu sliku. A ona donosi jedan rekord europskih prvenstava.

Naime, Švicarci su prije pogotka odigrali čak 31 dodavanje, što se nije dogodilo kod niti jednog gola otkako se prati statistika Eura, odnosno od prvenstva 1980. godine.

Došli do kaznenog prostora, vratili se do centra pa odigrali napad za pogodak

Akciju su u jednom trenutku igrali na lijevoj strani posljednje trećine talijanske obrane, u jednom trenutku loptu su uveli u kazneni prostor, ali zbog lošeg primanja je ona završila kao povratna te su se njome vratili sve do centra, nakon čega su odigrali nešto bržu akciju, koji je završio Remo Freuler ulaskom iz drugog plana te sjajnim primanjem i još boljim udarcem.

Uistinu je bilo tužno gledati Talijane kako se samo kreću oko Švicaraca, bez ikakve prave namjere presinga ili pokušaja oduzimanje lopte. Što je najtužnije, tako su izgledali cijelu utakmicu.

Samu završnicu tog dugog napada koji je slomio Talijane pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider