Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PROKOMETIRAO I HNL

VIDEO Poznati agent otkriva: "Za dvojicu Vatrenih bit će veliki interes, a dvojica moraju promijeniti klub!"

Događanja na tržištu nogometa, koje je zapravo tek otvoreno, prokomentirao je Marko Naletilić.

Tko će od Vatrenih najbolje kotirati na nogometnom tržištu ovoga ljeta? Za jednog od vodećih hrvatskih agenata nema dvojbe.

Sučić i Pongračić bit će traženi

"Apsolutno Luka Sučić. Po meni je u sve tri utakmice pokazao nešto više od ostalih On se definitivno nametnuo u ovom nekom lošem izdanju Hrvatske", rekao je za Dnevnik Nove TV Marko Naletilić, dodavši:

"I sad ću vas možda iznenaditi, bez obzira što su bile dosta velike kritike na njegove nastupe, Pongračić. Ako gledamo iz konteksta kojeg dolazi, iz Leccea, da je imao sva tri nastupa od prve minute, njemu to svakako jača poziciju na tržištu kao standardnog stopera Hrvatske.

Neki bi naši nogometaši, smatra Naletilić, pod hitno morali mijenjati sredine...

Sosa i Erlić moraju tražiti novi klub

"Sosa, očekujem da će on, on bi trebao promijeniti. Erlić koji mora to napraviti, da ne bi igrao Serie B. Mislim da to uopće nije sporno, on će naći klub u Serie A. Mario Pašalić, on ima istek ugovora za kraj godine i apsolutno je izuzetno zanimljiv europskom tržištu."

a čeka li nas možda zanimljiv HNL mercato? Aktualni prvak Dinamo zasad miruje.

"Naravno da oni imaju neke financijske repove koje moraju zatvoriti. Velika stvar da su ušli u Europa ligu."

Definitivno će Dinamo uzimati nove igrače, neke iskusnije, da mlađi stasaju uz njih. Mora orijentacija definitivno biti na mlađim igračima.

Dolazak Džeke i Rakitića u Hajduk bio bi prekrasan

Isto, kaže, vrijedi i za Hajduk - iako će za potencijalne dolaske Rakitića i Džeke naglasiti:

"Bilo bi prelijepo za HNL, to su klase, naravno da su ritmovi u HNL-u trkom slabiji. Oni to mogu izgurati. Džeko je imao fenomenalnu sezonu u Turskoj. Bilo bi fenomenalno za HNL da dođu, sad pustimo na stranu mlade igrače u Hajduku.

Kao najvrjednije HNL eksponate Naletilić ističe Baturinu, Pukštasa i Šotičeka, a sviđa mu se i osvježenje u domaćem nogometu, u liku Portugalca Bota u Osijeku.

"ima dobar pedigre, drago mi je da je došao u tako jedan klub. Ima ideja. Slaže čini se momčad da ide na prvo mjesto, a s druge strane naravno da razmišlja o tržištu za budućnost kluba, jer svi klubovi u HNL-u žive od prodaje igrača.

Englezi će opet najviše trošiti

Kad je u pitanju europsko tržište - najzvučniji transfer već je odrađen - Kylian Mbappe u Real Madridu. Naletilić dalje očekuje da će Premiership biti taj koji će i dalje biti najjači što se tiče tržišta u Europi.
Španjolska je nažalost ekonomski loša, Italija je nešto bolja od Španjolske, ali ništa prejako.

"Saudijska Arabija neće više onako biti masovni odlasci, kao prošlo ljeto. Oni su već sad dosta popunjeni i neki igrači da bi došli, drugi trebaju otići za razliku od prošlog ljeta kad je sve bilo praktički otvoreno, bilo je puno mjesta sa strance."

Puno je još i vremena za zaključivanje poslova - mercato je tek otvoren, nema sumnje da će se puno trošiti i ovoga ljeta.

Martin Erlić Skromni Vatreni ispao iz lige i ostao bez minute na Euru, ali smiješi mu se transfer karijere? divider

Hrvatski reprezentativci Hrvatska na vrhu neslavne ljestvice nakon Eura: Gori smo od Albanije i Srbije divider

Josip Sesar Hrvatska kreće po Olimpijske igre, izbornik Sesar ima plan kako najbolje odraditi turnir divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider