Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U Dnevniku Nove TV

VIDEO Pitali smo Čeferina i HNS što misle o Bobanovu odlasku, evo što su rekli

Želi li sad opet neki još korak više? Ili ima neke druge planove? To su pitanja na koja odgovore tek čekamo.

Zvonimir Boban napustio je visoku funkciju u UEFA-i, i to zbog neslaganja s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom! Taj njegov potez komentirali su najjači europski mediji, a Čeferin kaže da o tome ne želi govoriti do Kongresa u Parizu za dva tjedna.

Zvonimir Boban nije se složio s odlukom Aleksandera Čeferina da ide i po četvrti mandat na čelu UEFA-e, protivno statutu koji predsjednika ograničava na tri mandata. Stoga: podnio je ostavku na mjesto UEFA-inog direktora za nogomet, uz ovakve riječi:

"U potpunosti razumijem da ništa nije idealno, a kamoli ja. Ponekad su kompromisi potrebni. Međutim, sudjelovanje u ovome bilo bi protivno svim načelima i vrijednostima u koje svim srcem vjerujem i za koje se zalažem."

Obitelj Kuzmanović Emotivna ispovijest oca hrvatskog čuda: Jedan sin spašava hrvatski rukomet, drugi naše živote divider

O Bobanovu potezu raspisali su se i najjači europski mediji. Francuski "L'Equipe", britanski "Guardian", španjolski "As", talijanska "Gazzetta". Boban se javio i za Dnevnik Nove TV, ali nije želio ništa dodati. A lani je o svojem timu u UEFA-i govorio ovako:

"To su briljantni ljudi, ponosan sam što sam ih skupio, imam podršku menadžmenta i predsjednika, to je bitno jer danas o nogometu postoje razne, sulude ideje."

Sam Čeferin danas se javio na poziv Dnevnika Nove TV, ali i on s porukom da ne želi ništa komentirati do kongresa u Parizu za dva tjedna! A prije dvije i pol godine o Bobanu je govorio ovako.

"On je sad šef nogometa i super je suradnik. I bio je koristan i kod superlige, jer on se ne plaši, što je dobro, imati ljude koji su hrabri."

"Htjeli smo čuti i što na sve ovo kažu u našem nogometnom savezu. Primjerice: žele li oni sad angažirati Bobana? Ali iz HNS-a stiže samo pisana objava. U njoj kažu tek: da im je žao zbog Bobanovog odlaska, ali da to neće utjecati na odnos HNS-a i UEFA-e."

Zvonimir Boban u posljednjih osam godina vršio je visoke funkcije u FIFA-i, UEFA-i i Milanu. Želi li sad opet neki još korak više? Ili ima neke druge planove? To su pitanja na koja odgovore tek čekamo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider