Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO Izbornik Perkovac: "Pozvao sam najbolje, prerano smo se rješavali stožernih igrača"

Hrvatski izbornik Goran Perkovac okupio je rukometaše za dvomeč protiv Nizozemske.

Goran Perkovac, novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije okupio je 19 igrača za dvije utakmice protiv Nizozemske u sklopu kvalifikacija za odlazak na Euro 2024.

Reporter Ivan Forjan za Dnevnik Nove TV razgovarao je s novim izbornikom kojeg mnogi pamte kao legendarnog, borbenog rukometaša i kapetana:

"Nastojat ću prenijeti agresivnost i borbenost na rukometaše. Ako to uspijem, sigurno ćemo imati uspjeha", rekao je Perkovac kojeg očekuje težak debi na klupi - gostovanje kod Nizozemske:

Goran Perkovac Novi izbornik okupio 19 rukometaša: Nedostaju dva važna igrača, ali vratila su se poznata imena divider

"Bit će jako teško odigrati u napadu nešto posebno, nešto specijalno. Pokušat ćemo dobiti te utakmice, a hoće li to izgledati atraktivno ili ne, to me manje zanima. Želio bih da dobijemo obje utakmice, ali dovoljno nam je da dobijemo jednu za prvo mjesto u skupini".

Novi izbornik je vratio dosta poznatih lica u krug reprezentacije, tu su Manuel Štrlek, Luka Stepančić, a vraća se i Marin Šego:

"Želio sam pozvati najbolje igrače koje imamo. Moj cilj je da ta reprezentacije ostane dugo na okupu, a sve reprezentacije koje dugo igraju skupa, imaju uspjeh. Mi to nismo imali, zato je uspjeh izostao", rekao je Perkovac pa dodao kako smo se prerano odrekli nekih rukometaša:

"Jedan Štrlek, ubojica s lijevog krila, nije s nama bio nekoliko godina. Otkad nema njega, više nema ni prave kontre. On je ponovno ovdje jer nas može poboljšati".

Joško Gvardiol Ovo su klubovi koji žele Gvardiola: Ponajbolji trener današnjice obožava Vatrenog divider

"Ja sam tip koji voli pobjeđivati, tako da želim da reprezentacija počne redovito pobjeđivati, a ne sporadično",

Dugoročni cilj je plasman na Olimpijske igre, a kulminacija njegovog mandata trebala bi biti 2025. godina kada je Hrvatska domaćin Svjetskog prvenstva:

"Mislim da je to trenutak kada se možemo vratiti u sam svjetski vrh. Jako sam optimističan, ekipa mi daje pozitivan impuls", zaključio je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider