Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio Fabrizio Romano

Ovo su klubovi koji žele Gvardiola: Ponajbolji trener današnjice obožava Vatrenog

Hrvatski branič Joško Gvardiol na meti je nekolicine engleskih klubova, a posebno ga cijeni Pep Guardiola.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Joško Gvardiol jedan je od najpoželjnijih igrača. Nakon Svjetskog prvenstva na kojem su Vatreni osvojili brončanu medalju hrvatski branič nastavio je sa sjajnim igrama u dresu RB Leipziga.

Mnogima je za oko zapela njegova predstava protiv Manchester Cityja u osmini finala Lige prvaka, a osim što je zabio pogodak, potpuno je zaustavio norveškog golgetera Erlinga Haalanda.

O interesu europskih velikana za hrvatskog braniča ispisano je na stotine stranice, ali svako malo pojavi se neki novi detalj. Tako je ugledni talijanski novinar Fabrizio Romano otkrio tko sve želi Hrvata.

Predrag Spasić Nekad je igrao za Real, a danas jedva preživljava: Bivši srpski nogometaš traži pomoć divider

Chelsea ga želi potpisati od prošlog ljeta, tada su poslali ozbiljnu ponudu koja je zaintrigirala hrvatskog braniča, ali iz Leipziga je stigla odbijenica. Gvardiolu se to baš i nije svidjelo, želio je preseliti na Stamford Bridge, ali prihvatio je klupsku odluku pokazavši ogromnu dozu zrelosti.

To mu se itekako isplatilo, samo tri mjeseca kasnije odigrao je sjajan turnir u Katru i podigao vlastitu cijenu. Ovog siječnja u utrku za Gvardiolom uključio se i Liverpool, koji se raspitivao o uvjetima transfera, ali za vratom im puše ozbiljan konkurent - Manchester City.

Građani ga žele dovesti, iz prve su se ruke uvjerili u njegove kvalitete. Nalazi se na njihovu popisu želja, a svakako mu u prilog ide činjenica da ga Pep Guadiola, kako tvrdi Romano, obožava.

U svakom slučaju, utrka za hrvatskog braniča tek je počela...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider