Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čeka ih Nizozemska

Novi izbornik okupio 19 rukometaša: Nedostaju dva važna igrača, ali vratila su se poznata imena

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom je dvomeč protiv Nizozemske.

Goran Perkovac, novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije je po prvi put okupio igrače za dvije kvalifikacijske utakmice protiv Nizozemske za odlazak na Euro 2024.

Prva utakmica igra se u gostima kod Nizozemske, u srijedu 8. ožujka od 19:30 sati, a uzvrat je u nedjelju, 12. ožujka u Osijeku od 20:15.

"Otkako sam došao sve je pozitivno. Ljudi nešto očekuju od reprezentacije, a ja volim kada je tako. Dečki su pozitivni, a i ja sam. Moramo pobijediti barem jednu utakmicu, a onda smo vjerojatno prvi u skupini. Moj je cilj slaviti u obje, ali prva utakmica će sigurno biti teška", rekao je izbornik pa dodao da nema puno vremena za velike promjene:

Otpali su Šipić i Cindrić

"Odradit ćemo tek jedan pravi trening, nećemo puno toga mijenjati. Morat ćemo igrati na iskustvo, na to što se znaju otprije, ali imamo kvalitetu.

S popisa od 20 igrača otpali su Marin Šipić i Luka Cindrić, a izbornik je odlučio pozvati Nikolu Grahovca.

Zlatko Dalic Dalić o novom napadaču Vatrenih: "Već neko vrijeme želimo ga vidjeti u reprezentaciji" divider

"Šteta, važni su za ovu reprezentaciju. Izuzetni su igrači, puno toga bi nam donijeli u ovim utakmicama, ali reprezentacija je takvo tijelo da mora podnijeti izostanak pojedinih igrača. Imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji to mogu nadoknaditi", zaključio je izbornik.

Vratila se poznata imena

Nakon dugo vremena u reprezentaciji su poznata lica poput Manuela Štrleka, Luke Stepančića i Ilije Brozovića, a tu su po prvi put Mateo Maraš i Mario Šoštarić.

"Jako mi je drago što sam tu, hrvatski rukomet i reprezentacija su mi puno toga dali.
Bit će jako teško, vjerujem da imamo kvalitetu, da pobjedama završimo te kvalifikacije. Ne trebamo uživati u nekoj ljepoti, najvažnije da pobijedimo. Bit će vremena za uigravanje", kazao je jedan od povratnika u reprezentaciju, Manuel Štrlek za HRS.

Stepančić se vratio u reprezentaciju

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider