Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentirao popis igrača

Dalić o novom napadaču Vatrenih: "Već neko vrijeme želimo ga vidjeti u reprezentaciji"

Hrvatska nogometna reprezentacija kvalifikacije za Euro 2024. otvara protiv Walesa na Poljudu.

Zlatko Dalic (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, objavio je popis 25 igrača za utakmice protiv Walesa i Turske u sklopu kvalifikacija za Euro 2024.

Vatreni otvaraju kvalifikacije protiv Walesa 25. ožujka na Poljudu, a tri dana kasnije gostuju u Bursi kod Turske. Obje utakmice možete pratiti u izravnom prijenosu na Novoj TV i portalu gol.hr.

Osim 25 igrača, Dalić je poslao i četiri pretpoziva (Ivo Grbić, Darijo Špikić, Kristijan Jakić i Dion Drena Beljo). U reprezentaciju se vratio Luka Ivanušec, a na popisu je i Petar Musa, napadač Benfice koji je već dobio poziv u sklopu Lige nacije,  ali je otpao zbog bolesti.

Na popisu 22 igrača iz Katra

"Nemamo razloga puno mijenjati momčad koja je prije nekoliko mjeseci osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu pa su tako na popisu 22 igrača iz Katra. Priključili smo ponovno Luku Ivanušca, koji igra u jako dobroj formi u Dinamu, a Petra Musu već neko vrijeme želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju", izjavio je izbornik Dalić pa nastavio:

Luka Modrić Svijet se čudi Modrićevoj odluci, nisu uopće pratili što je rekao prije tri mjeseca divider

"Tijekom siječnja bilo je vidljivo da je fizički i psihički Svjetsko prvenstvo ostavilo traga na reprezentativce, no raduje me što se većina diže u formi i vjerujem da će do okupljanja svi biti u dobrom stanju.

Iznimno nam je važno dobro krenuti u kvalifikacije, posebno jer startamo protiv dva vjerojatno najveća suparnika te možemo odmah napraviti važne korake prema Njemačkoj. U tom pogledu, dobro je što igramo prvu utakmicu kod kuće i vjerujem da će Poljud biti popunjen do posljednjeg mjesta kako bi pozdravio brončane", ističe Dalić.

Dalić prihvaća ulogu favorita

"Prihvaćamo ulogu favorita u ovoj skupini - imamo najmoćniju momčad i ogromnu želju biti sudionikom tog Eura u Njemačkoj jer znamo kakvu bismo tamo imali potporu naših navijača, to prvenstvo svima nam je san.

No imamo dovoljno iskustva da znamo kako kvalifikacije mogu biti trnovite i da je potrebna puna koncentracija i maksimalan pristup u svakoj utakmici te ćemo tako pripremati ekipu, uz poštovanje prema svakom suparniku", zaključuje izbornik za službenu stranicu HNS-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider