Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Za Dnevnik Nove TV

VIDEO HNS-ov šef za sigurnost komentirao pritužbe iz Walesa na Poljud

Marko Šepat razgovarao je s Juricom Jurjevićem, voditeljem odjela za sigurnost u HNS-u za Dnevnik Nove TV.

Mjesec i pol dana prije dvoboja Hrvatske i Walesa na otvaranju kvalifikacija za Euro 2024., iz engleskih i velških medija stižu kritike na račun Poljuda. Velšani su se požalili i UEFA-i i traže da se ta utakmica premjesti negdje drugdje, no iz HNS-a im čvrsto uzvraćaju i tvrde - igrat će se u Splitu.

Nathan Jones Trese mu se stolica: Jones otkrio zašto nije bilo Hrvata u zapisniku divider

Reporter Marko Šepat za Dnevnik Nove TV razgovarao je s Juricom Jurjevićem, voditeljem odjela za sigurnost u HNS-u.

"Radi se o položaju gdje su smješteni gostujući navijači i jedan dio oko pristupa, prilaza samoj tribini. Svi gostujući navijači su u principu smješteni u ravnini korner zastavice, tako da je to potpuno uobičajena praksa'', tvrdi Jurjević.

Šef sigurnosti u HNS-u otkriva da je sve krenulo od njegovog kolege iz Velškog saveza, prilikom nedavne posjete Splitu.

"To je standardna procedura prije svake utakmice. Mi to radimo, zapravo se zove „priprema utakmice“ ili „inspekcijski pregled“, u kojem se gledaju hoteli, stadioni, itd. Kolega je tada i na sastanku iznio neke manje primjedbe, ali ništa što bi u tom trenutku izgledalo kao nepremostiva prepreka. U konačnici, mi smo sa svjetskim prvacima Francuzima igrali u šestom mjesecu prošle godine u Splitu".

No onda su se o svemu raspisali otočki mediji - Poljud nazvali "stadionom iz noćne more", potegnuvši i pitanje sigurnosti velških navijača u Splitu, ali Jurjević uzvraća:

Kristijan Lovrić FOTO Ozljeda Kristijana Lovrića zasjenila remi Osijeka i Slavena: Odvezla ga hitna pomoć divider

''Mi smo s Walesom igrali dvije kvalifikacijske utakmice 2019. Utakmica u Osijeku je prošla u iznimno pozitivnom raspoloženju. Hrvatski i velški navijači su igrali utakmicu na prijateljskom turniru na SP u Dohi, a već su sada dogovorili uzvrat, dakle igrat će se na dan utakmice negdje u Kaštelima, tako da u tom smislu ide sve u pozitivnom smjeru.".

I doista Velšanima 2019. u Osijeku nije smetalo baš ništa. Nikakvih navijačkih problema nije bilo, a preživjeli su i više od 30 stupnjeva. Hrvatska je slavila 2:1. A favorit je i sada - pogotovo što na Poljudu posljednjih godina

U važnim utakmicama pobjeđujemo - 3:0 protiv Mađarske u kvalifikacijama za prethodni Euro, pa 3:0 protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i na kraju trijumf protiv Rusije kojim smo izborili put u Katar.

Zlatko Dalić FOTO Svečana loža u Varaždinu danas plijenila pažnju: Stigao izbornik Dalić divider

Pa je li ovo možda psihološka igra Velšana na startu borbe za Euro u Njemačkoj 2024.?

''Ako je to njihov pokušaj, on će već sada doživjeti u neuspjeh u prvom koraku'', odlučno će Jurjević.

''Mi očekujemo posjet nekoga iz stadionske inspekcije iz Uefe, ali kao što sam rekao, ne očekujemo ništa drugo osim toga da se utakmica odigra u terminu u kojem je zakazano, na stadionu i u gradu koji su određeni.''

Uostalom, i Velški savez na svojim stranicama navijačima već prodaje ulaznice za - utakmicu na Poljudu. Gdje će Hrvatska - vjerujemo - pobjednički otvoriti još jedan kvalifikacijski ciklus.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider