Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČETIRI EPIZODE

VIDEO Nijemci snimili dokumentarnu seriju o povratku na svjetski tron u Katru: Ona je danas i službeno izašla

Svjetsko prvenstvo u Katru trebalo je značiti svojevrsno buđenje njemačkog reprezentativnog nogometa.

Njemački reprezentativci (Foto: Afp)

Nakon dva uzastopna velika neuspjeha Elfa, odnosno njemačke nogometne reprezentacije, ispadanja u skupini na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji te ispadanje u osmini finala na Euru 2020. (igranom 2021.), Katar je bio predodređen kao prekretnica.

Flick je trebao donijeti osvježenje

Hansi Flick preuzeo je momčad kao prvi izbornik nakon čak 15 godina, koliko je momčad vodio Joachim Löw i trebala je katarska avantura biti pravo osvježenje. Skupina sa Španjolskom, Japanom i Kostarikom izgledala je kao odličan početak.

Nijemci su čak prije početka sklopili ugovor s Amazonom o snimanju dokumentarne serije, koja bi trebala prikazati njihov lov na sve ili ništa. Upravo zbog toga se dokumentarna serija, koja je danas izašla, i zove "All or Nothing".

Prikaz neuspjeha donosi više drame

Nažalost, Elfu je pripalo ovo drugo, budući da su u dramatičnoj maniri eliminirani već u skupini. Četiri osvojena boda, nakon uspjeha senzacionalnih Japanaca, nisu im bila dovoljna.

Serija je naravno ipak izašla i tako postala još jedna u nizu dokumentarnih serija o nogometu gdje je umjesto uspjeha na kraju prikazan neuspjeh. Netflix je to prvi doživio sa Sunderlandom, dok je FX s Wrexhamom negdje na pola puta (jedna sezona prikazala je neuspjeh, druga uspjeh).

No, gledajući da ovakvi ishodi donose više drame i napetosti, ne bi bilo čudno da All or Nothing postane hit. Mi ćemo njegove četiri epizode pogledati sa zadovoljstvom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider