Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ORSI JE PAO KAO POKOŠEN

VIDEO Ne stišava se bura oko kaznenog udarca koji je skrivio Duje Ćaleta-Car

Vrlo neobičan kazneni udarac dosuđen je na utakmici engleskog FA Cupa između Southamptona i Grimsbyja.

Duje Ćaleta-Car (Foto: Afp)

Southampton je ispao iz engleskog FA Cupa porazom od četvrtoligaša Grimsbyja na domaćem terenu, rezultatom 1:2.

Oba pogotka gosti su postigli iz kaznenog udarca, a posebno je vrijedan spomena onaj drugi. I to ne samo zbog toga što ga je skrivio hrvatski nogometaš Duje Ćaleta-Car.

Najčudniji kazneni udarac sezone

Bio je to sam početak drugog dijela, kad je vratar gostiju ispucao jednu dugu loptu, sve do kaznenog prostora Svetaca. Na nju je išao gostujući napadač Danillo Orsi, a za loptu se s njim hrvao upravo Ćaleta-Car.

Mislav Oršić protiv Grimsbyja Oršić i Sveci padaju još dublje: Kako je situacija od loše postala užasna? divider

To naguravanje završilo je tako da do lopte nije došao niti jedan, nego je ona završila u naručju vratara McCarthyja. No samo koju sekundu kasnije pokazan je kazneni udarac za goste.

Naime, Ćaleta-Car i Orsi nastavili su naguravanje nakon što je vratar uzeo loptu. Sve je trebalo završiti time što je Orsi odgurnuo hrvatskog stopera, no Ćaleta-Car onda je napravio veliku pogrešku.

Iz okreta je rukom po leđima udario protivničkog napadača, koji je pao kao pokošen. Iako je lopta bila pod kontrolom McCarthyja te više nije bilo nikakve opasnosti, pravila nalažu da svaki prekršaj u kaznenom prostoru znači kazneni udarac.

Sudac je slijedio pravila nogometne igre

To se dogodilo i ovog puta, no mnogi smatraju kako Ćaleta-Car nije napravio ništa toliko drastično da se uopće može smatrati takvim prekršajem. Nakon pregleda usporenih snimaka iz različitih kutova mišljenja su zapravo podijeljena.

Mislav Oršić Oršić igrao u šokantnom porazu od četvrtoligaša: "Zašto smo ga doveli? On je najveća prevara" divider

Svakako najčudniji kazneni udarac ove sezone u engleskom nogometu.

Neki smatraju kako je Duje napravio notornu glupost te da je apsolutno zaslužena kazna, kao i žuti karton koji je dobio, dok drugi vjeruju da nije trebalo biti takvih sankcija, nego tek opomene ili upozorenja za igrače, posebno jer je Dujin potez bio isprovociran.

Sve u svemu, svatko ima pravo na svoje mišljenje, kao i sudac, koji je pokazao na bijelu točku te time usmjerio utakmicu prema konačnom ishodu, koji je značio ispadanje Svetaca.

Kako izgleda kazneni udarac koji je Duje skrivio, pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider