Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pojavila se snimka

VIDEO Navijači Rijeke rasistički vrijeđali nogometaša Djurgardena, poletjele su i čaše

Djurgarden je pobijedio Rijeku u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige s 2:1 na Rujevici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke poražen su u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige. Na Rujevici je slavio švedski Djurgarden s 2:1 i tako došao korak bliže eventualnom plasmanu u sljedeći krug europskog natjecanja.

Nažalost, uoči utakmice došlo je do kraćeg navijačkog sukoba na riječkom Korzu. Skupina od stotinjak švedskih navijača boravila je na terasama nekolicine kafića, da bi u jednom trenutku se pojavilo oko 70 pripadnika Armade.

Poletjele su baklje i boce, a pukom srećom nije došlo do većeg sukoba. To je dosta naelektriziralo atmosferu, što se moglo vidjeti i tijekom utakmice na tribinama.

Tijekom utakmice švedski su navijači iz gostujućeg kaveza konstatno vrijeđali Riječane pogrdnim pjesmama na engleskom jeziku, a čini se da im ni domaći navijači nisu ostali dužni.

Rasistički ispad pojedinaca na istočnoj tribini

Tako smo pred kraj susreta mogli vidjeti kako su navijači Rijeke izvrijeđali nogometaša gostujućeg sastava Joel Asora. On je u 84. minuti dvoboja izašao s terena, a potom prošetao kraj istočne tribine i zaradio salvu uvreda.

Nogometaši Rakowa Izrugivali se s protivnikom pa opako zažalili: Dobili pet komada, zabio im i bivši Vatreni divider

Poletjele su prema njemu plastične čaše i ostali predmeti, a to je isprovociralo nogometaša Djurgardena koji im je odgovorio različitim gestama.

Nažalost, u prvim sekundama snimke koja se pojavila na društvenim mrežama, može se čuti i rasističko vrijeđanje. Dakako, radi se o pojedinicima, ali tome svakako nije mjesto na nogometnim terenima.

Snimku možete vidjeti OVDJE.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider