Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moglo je i bolje

Rijeka munjevito krenula pa stala: Šveđani pokazali klasu, ali drugo poluvrijeme otkrilo je da ima nade za uzvrat

Rijeka je izgubila od Djurgardena rezultatom 1:2 na Rujevici.

Galerija Rijeka - Djurgarden

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici 2. pretkola Konferencijske lige izgubili na svom terenu od švedskog Djurgardena sa 1-2 (1-1).

Utakmica je dobro počela za hrvatskog predstavnika koji je poveo golom Harisa Vučkića (13), no vodeći sastav švedskog prvenstva je preokrenuo rezultat preko Hampusa Finndella (38) i Victora Edvardssena (54).

Rijeka rano povela

Rijeka je do prednosti stigla uz veliku dozu sreće, Ampem je nakon prodora po desnom krilu uputio netočno dodavanje prema dvojici gostujućih obrambenih igrača, ali oni su se spetljali, lopta se od njihovih nogu odbila u kazneni prostor gdje ju je prihvatio Vučkić te snažnim i preciznim udarcem sa 12-13 metara zatresao mrežu.

Marko Šepat Atmosfera sa Rujevice: Gostujući navijači iz kaveza vrijeđali Rijeku pogrdnim pjesmama divider

No, taj pogodak nije bio poticajan za Rijeku, upravo suprotno. Gosti su se nametnuli na travnjaku, bivali sve opasniji te u 38. minuti stigli i do poravnanja. Odlični Edvardssen se ubacio na desni bok, poslao povratnu loptu na 10 metara gdje je natrčao Finndell i preciznim udarcem svladao Labrovića.

Potpuni preokret u nastavku

Potpuni preokret uslijedio je u 54. minuti kada je domaći sastav olako izgubio loptu na sredini terena, a gosti su izveli brzi protunapad. Asoro je u Rijuekinom kaznenom prostoru pronašao Edvardssena, a ovaj je nakon asistencije u prvom dijelu upisao i pogodak u nastavku.

Policija spriječila sukob navijača Rijeke i Djurgardena VIDEO Kaos u centru Rijeke: Letjele boce i baklje, policija spriječila veći sukob uoči utakmice divider

Do kraja susreta Rijeka je nastojala stići do pozitivnog rezultata pred uzvrat u Stockholmu koji je na rasporedu za tjedan dana, ali čvrsti sastav Djurgardena lakoćom je otklanjao sve neugodne situacije pred svojim golom.

Postave:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider