Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Deja vu

VIDEO Pogledajte kako je Vida srušio snove Dinamu

Domagoj Vida presudio je svom bivšem klubu u 100. minuti susreta i poslao Dinamo u play-off Europske lige.

Domagoj Vida (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Grčki prvak AEK ugostio je Dinamo na OPAP Areni u trećem pretkolu Lige prvaka. Grci su iz Zagreba donijeli pozitivan rezultat, slavili su 1:2 nakon šokantnog preokreta.

Utakmica u Ateni posebno je emotivna za AEK i njegove navijače, prije same utakmice osvanuo je transparent s likom preminulog mladića, održana je minuta šutnje, a nakon nje, prešli smo napokon na nogomet.

Prilika je bilo na obje strane

Prvih 45 minuta obje momčadi imale su po nekoliko izglednih situacija, prvo je AEK odlično otvorio susret, mogli su povesti već u 1. minuti, ali sreća je ovaj put bila na strani Dinama. Prijetili su i Modri nekoliko puta, najbolje prilike imali su Špikić i Bulat, a pogodak je pao u samom finišu poluvremena.

Amrabat je srušio Mihajličenka na 35 metara od vrata Livakovića i napravio prekršaj. Bulat je ubacio iz slobodnog udarca, ali uspješno je otklonila AEK-ova obrana tu opasnost.

Navijači AEK-a VIDEO Navijači AEK-a okupili se na mjestu na kojem je ubijen Michalis Katsouris divider


Norveški sudac je već gledao na sat, lopta se odbila do Moharramija, šalje precizan centaršut za Petkovića koji je viši u skoku od Rote, dolazi ona do Mihajličenka, Ukrajinac puca s pet metara, brani Stanković, ali na odbijenoj lopti je Šutalo koji je posprema u mrežu.

Dvojac Engleza u VAR sobi dugo je pregledavao situaciju zbog potencijalnog zaleđa Mihajličenka, ali gol je priznat i Dinamo odlazi s vodstvom na predah.

Dupli pas Ljubičića i Petkovića za vodstvo

AEK je itekako pojačao pritisak u drugom poluvremenu, Livaković je dvaput spasio Dinamo, ali onda je došlo do novog genijalnog poteza Brune Petkovića.

Moharrami je povukao po desnom krilu, kratko dao Ljubičiću, on za Petkovića i nastavio je Ljubičić trk prema petercu, Petković je pratio njegovo kretanje i dalo mu fenomenalnu loptu iza leđa obrane, a Ljubičić je lagano pospremio loptu u mrežu pokraj Stankovića.

Malo je reći dramatična završnica

Imao je Dinamo 0:2 sve do 92. minute susreta, Grci su bacili sve karte u napad, prvo je Araujo ostao neshvatljivo nečuvan u kaznenom prostoru nakon kornera i zabio za 1:2, a onda tek prava drama.

Igrala se posljednja minuta sudačke nadoknade, korner za AEK, Ljubičić nespretno i nesretno igra rukom, a norveški sudac nakon provjere VAR-a pokazuje na bijelu točku.

Livaković herojski brani Garicijin penal, a onda pravi deja vu Domagoja Vide, 100. minuta, Vida sprema odbijanac u mrežu Dinama i gasi snove Modrima o Ligi prvaka.

Pogotke pogledajte OVDJE.

Je li Dinamo zaslužio ispasti od AEK-a?

Ukupno glasova:

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider