Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

VIDEO Cure detalji sigurnosnih mjera uoči utakmice, održan sastanak u Ateni

Dinamo navečer u 20:45 gostuje u Ateni protiv AEK-a, a ovaj put grčka policija je utakmicu shvatila ozbiljno.

Galerija Policija u Ateni Policija u Ateni - 2 Policija u Ateni - 3 +5 Policija ispred Dinamovog hotela

Nesretni navijački neredi u Ateni 7. kolovoza dan uoči Dinamovog gostovanja na AEK-ovoj OPAP Areni bacili su ljagu na Hrvate u Grčkoj i zategnuli odnose između dva naroda.

Policija je uoči te neodržane utakmice imala bezbroj propusta, zato je danas Atena najsigurniji grad na svijetu, tisuće policajaca su na nogama već od ranog jutra. 

Dinamovci su iz zračne luke prepraćeni do hotela odakle ne izlaze. Na stadion, pored kojeg je 7. kolovoza izbila tučnjava u kojoj je smrtno stradao 29-ogodišnji navijač AEK-a, Modri će krenuti sat i pol prije utakmice.

Ispred hotela ih čuva policija u oklopnim vozilima. Iz grčkog kluba apeliraju na svoje navijače da večerašnja utakmica prođe bez izgreda jer će, kažu, samo tako odati počast poginulom navijaču čija obitelj danas stiže na dvoboj.

Marko Bošnir, glasnogovornik Dinama kaže da su zadovoljni.

"Sve ide u najboljem redu od trenutka kad smo stigli u Grčku odnosno u Atenu dopraćeni smo do hotela gotovo jednako kao i prošli puta, sigurnost je na visokoj razini bila i tada. Nemamo nikakve šetenje gradom, ne izlazimo iz hotela u principu jednako kao što ni oni nisu u Zagrebu", izjavio je za Dnevnik Nove TV. 
 

Dobre vijesti stižu iz Atene, nekoliko sati prije utakmice sastala se Dinamova i AEK-ova delegacija, ipak su Grci malo popustili u svojim žestokim ispadima prema zagrebačkom klubu i pružili ruku pomirenja.

Zasigurno je na tu odluku čelnika grčkog prvaka utjecala korektna atmosfera na Maksimiru i gostoprimstvo u Zagrebu.

Dinamo danas u 20:45 lovi play-off Lige prvaka, odnosno lovi gol zaostatka iz Zagreba, ako ispadu od AEK-a, čeka iz češka Sparta Prag u play-offu Europske lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider