Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nisu korektni"

VIDEO Mišković za Dnevnik Nove TV otkrio: "Dinamo nas nije zvao, a za odlazak sam saznao preko Facebooka"

Rijeka je ostala bez trenera pred ključnu utakmicu u sezoni.

Navijači Rijeke su u šoku. Ostali su bez trenera, a za samo tri dana čeka ih najjača moguća utakmica protiv francuskog Lillea u petkolu Konferencijske lige.

Isto kao što su navijači Rijeke šokirani, na Rujevici također vlada nevjerica. Telefoni ne staju zvoniti čelnim ljudima kluba.

Zahtjev za raskid nije stigao

Sergej Jakirović već je u Maksimiru, jeste li raskinuli ugovor?

Sergej Jakirović Rijeka optužila Dinamo: ''Prekršili su sve uobičajene protokole među klubovima'' divider

“Mi još u klubu nismo dobili nikakav zahtjev niti za njega, niti za njegove pomoćnike. Vidjet ćemo sutra ujutro, vjerojatno će netko poslati, ali za sada nitko-ništa.“, izjavio je Mišković.

"Mislio sam da se netko zeza"

Kada ste i kako saznali da trener koji je vaš na papiru, postaje i postao je trener Dinama

“Saznao sam iz Facebook stranice Dinama, supruga mi je pokazala jer sam prvo mislio da se netko zeza. Onda poslije me je nazvao trener da ide u Dinamo. I evo! Dinamo nas nije zvao niti nam je rekao, ne vjerujem da se takvi transferi rade preko noći ili da se u jedan sat netko sve dogovori.

Jedino mi je žao, što je nekorektno bilo sa strane Dinama, da nas nisu obavijestili. Mi to ne možemo zaustaviti. Ugovor je takav kakav je, s obje strane. Da smo znali ranije mogli smo se organizirati, a ovako sutra moramo ići na put bez trenera i stručnog stožera.

Riječani VIDEO Riječani ponovno vrijeđali Livaju i pozivali na njegovu smrt divider

Pokušat ćemo večeras napraviti nekoliko sastanaka i vidjeti što možemo do sutra napraviti. Život ide dalje, nije bilo niti sportski niti korektno s njihove strane, no idemo dalje.“, izjavio je Mišković.

Jedna klauzula u ugovoru ključna

Ugovor je takav kakav je. Je li istina da postoji klauzula da će Dinamo trebati isplatiti šest plaća za trenera i cijeli stručni stožer?

“Ne bih ulazio u koliko plaća, u koliko čega. Kad se sklapa ugovor sasvim je normalno da otkazni rok bude potpisan s obje strane, uopće nije bitno koliko je novaca, nego je stvar momenta i vremena te nesportskog ponašanja. Ostaviti klub, ljude, navijače koji su bili prije dva dana ovdje, navijali svi zdušno i danas ujutro saznali da neće ići na put, mislim da je to malo “too much“.“, izjavio je Mišković.

Kažete da ugovor još niste raskinuli, ali odštetu očekujete. Kada bi se sve to moglo riješiti?

Marko Livaja Izbornik Dalić objasnio odluku o nepozivanju Marka Livaje u reprezentaciju divider

“Ne znam, prvo moramo vidjeti raskid ugovora i onda ćemo na račun toga vidjeti. Imamo odvjetnike pa neka rade svoj posao, a mi se koncentriramo na daljnje utakmice, na sve drugo što predstoji za Rijeku.“, izjavio je Mišković.

Sutra momčad putuje u Francusku

Vremena je malo, gostovanje u Francuskoj je pred vratima, tko će voditi klub?

“Ne znamo. Moramo sjest sad, popričati. Sigurno neće biti lako, tu su igrači koji igraju, tu su ljudi koji rade u klubu. Organizirat ćemo se nekako i pokušati dati sve od sebe da budemo što bolji u Francuskoj i što bolji u uzvratu.“, izjavio je Mišković.

Sljedeće kolo slijedi - Dinamo

U nedjelju gostujete na Maksimiru je li zbog svega toga pobjeda još i važnija?

“Ne zanima me uopće što idemo u Maksimir. To mi je najmanja stvar o čemu danas razmišljam i uopće me ne zanima.“, izjavio je Mišković.

Kažete da još morate razmisliti oko prvog čovjeka kluba, tko će voditi momčad? Imate li već neka imena?

Zdravko Mamić, Dario Šimić i Sergej Jakirović Je li ovo jasan znak Mamićeva povratka u Dinamo i hoće li Šimića zamijeniti legenda Modrih? divider

“Nemamo. Saznao sam u 15:30, dok sam došao ovdje bilo je 18:30 i sad ćemo tek sjesti i raditi duboku u noć. Vidjet ćemo koje uopće opcije imamo jer nije to baš tako lagano. U jedan dan naći trenera i taj trener koji dođe, nije moguće da u jedan dan napravi puno. Snaći ćemo se nekako.“, izjavio je Mišković.

Je li moguća zamjena trenera, da možda gospodin Bišćan dođe u Rijeku?

Bišćan je odličan trener i odličan karakter i pokazao je to u Rijeci. Vjerojatno će mu trebat neko vrijeme za odmor, ali sigurno je odličan trener.“, zaključio je Mišković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider