Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE GAZA NEGO RIO

VIDEO Žestoki neredi u Riju: Brazilci uletjeli Bocinim navijačima na plažu, policija došla i zapucala na Argentince

Brazilski organi reda nisu se najbolje pripremili za zapravo podosta očekivanu situaciju pred finalnu utakmicu Cope Libertadores.

Neredi u Riu (Foto: screenshot)

Nešto što je zapravo bilo za očekivati istog trenutka kad je postalo poznato da će finale Cope Libertadores na Maracani igrati Fluminense i Boca Juniors, se i dogodilo. Otprilike dva dana prije utakmice započeli su neredi.

Argentinci tvrde da su napadnuti iz čista mira

Navijači Boce krenuli su u možda najveće klupsko gostovanje u povijesti nogometa te ih se u Riju de Janeiru očekuje oko sto tisuća, iako su dobili pravo na pet puta manje ulaznica.

Navijači Boce u polufinalu U subotu se priprema možda i najveće klupsko gostovanje u povijesti nogometa divider

Kako su neki od njih počeli dolazi već ranije, odnosno puno prije subotnje utakmice, Brazilci su im organizirali fan zonu na plaži Copacabana. No, očito nedovoljno dobro osiguranu.

Argentinci su se vrlo brzo počeli skupljati te su prije svega bili glasni i veseli. No, kako tvrde neki izvori, nisu bili nimalo incidentni, čak su im se pridružili i neki navijači Flamenga, koji se nadaju porazu njihova velikog rivala, dakle podržat će argentinskog velikana.

Nažalost, nedovoljno osiguranje rezultiralo je time da su navijači Fluminensea organizirano uletjeli na plažu, gdje je među navijačima bilo puno kompletnih obitelji, odnosno žena i male djece. Tada je nastao kaos, koji je potrajao i koji je rezultirao dolaskom naoružanih pripadnika specijalne policije.

Policija umjesto uspostavljanja reda napravila još veći kaos

Oni tamo nisu uspjeli uspostaviti red pa su se poslužili oružjem, a dvije različite strane daju različita svjedočanstva. Argentinci tvrde da je policija gumenim mecima zapucala na njih bez ikakvog razloga, dok s brazilske strane dolaze navodi kako su se Argentinci opirali uvođenju reda.

Problem je što su do utakmice preostala još dva dana i jedna cijela noć te je moguće da će doći do dodatnih problema, a neki neredi već su se preselili na ulice brazilskog milijunskog grada. 

Najbolju dostupnu snimku dolaska policije možete pogledati OVDJE, a u nastavku teksta možete vidjeti više različitih medijskih zapisa događanja u brazilskom gradu zabave, koji očito čeka itekako buran vikend.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider