Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NA NEPRIJATELJSKI TEREN

U subotu se priprema možda i najveće klupsko gostovanje u povijesti nogometa

Oko sto tisuća navijača Boce Juniors očekuje se ove subote u brazilskom Rio de Janeiru.

Navijači Boce u polufinalu (Foto: Afp)

Više od 100.000 Argentinaca se očekuje u Rio de Janeiru gdje će se 4. studenog na Maracani igrati finala Copa Libertadores između Fluminensea i Boca Juniorsa.

Usprkos činjenici da navijači Boce imaju pravo na 20.000 ulaznica, očekuje se da će u Rio de Janeiro stići više od sto tisuća navijača argentinskog velikana, što izaziva glavobolje lokalnim vlastima i policiji koja strahuje od navijačkih sukoba i incidenata.

Rio će postati jedna velika ludnica

Dodatnu gužvu u gradu stvorit će i koncert Red Hot Chilli Peppersa na stadionu Nilton Santos Engenhao, koncert brazilske pjevačice Roberto Carlos u Areni Jockey, kao i prijemni ispiti za nacionalno sveučilište.

Neredi u Riu VIDEO Žestoki neredi u Riju: Brazilci uletjeli Bocinim navijačima na plažu, policija došla i zapucala na Argentince divider

Ured gradonačelnika Rio de Janeira procjenjuje da će ova događanja do nedjelje privući oko 400.000 posjetitelja, od kojih su neki već rezervirali 82 posto gradskih hotelskih kapaciteta.

Navijači Boce Navijači Boce (Foto: Afp)

Navijači Boce već su počeli stizati u grad, a duž Avenide Atlantica uz legendarnu plažu Copacabana postavljena je "Fan zona".

Gradonačelnik Rio de Janeira Eduardo Paes odobrio je i da se dio argentinskih navijača bez ulaznica smjesti na Sambodromo, prostor na kojem se iz godine u godinu održavaju karnevali, a koji se nalazi četiri kilometra od stadiona.

Argentinci već polako krenuli okupirati grad

"Marques de Sapucai Sambodromo" je dužine oko 550 metara između dvije tribine i može ugosti više od 60 tisuća ljudi odjednom. Već je korišten za smještaj argentinskih navijača za finale Svjetskog prvenstva 2014. kada je Argentina izgubila od Njemačke.

Spreman je i Terreirao do Samba, prostor pored Sambodroma, kako bi navijači Boce imali mjesta za kampiranje, kao i za parkiranje svojih kamp kućica i autobusa.

Navijači Boce u Rio de Janeiru Navijači Boce u Rio de Janeiru (Foto: Afp)

Argentinski mediji prenose kako je zrakoplovna kompanija Aerolineas Argentinas koja ima 19 tjednih letova koje redovito nudi za Rio, dodala još 21 poseban čarter. Argentinski mediji navode kako je prema Rio de Janeiru krenulo više od 900 automobila i kombija, te više od 120 autobusa s navijačima Boce. Dio navijača dolazi i iz Čilea, te Urugvaja.

Boca može izjednačiti rekordni broj titula

"Oprezni smo, ali još nemamo jasnu sliku. Argentinski navijači dolaze avionima, autobusima i automobilima, međutim, nitko ne koncentrira te informacije. Međutim, bit ćemo spremni," poručio je Paes. Gradonačelnik je dodao da će, osim zabrane prodaje i konzumacije alkoholnih pića oko Maracane na dan finala, biti blokirani i prilazni putevi stadionu kako bi se izbjegle gužve.

Neymar i Rodrygo protiv Hrvatske 2022. Tragičar protiv Hrvatske do neba zahvalan Modriću: Opisao kako mu je pomogao divider

"Ne poduzimamo mjere za bilo koju utakmicu ili klasik u Riju. Ovo je model plana poput onih korištenih u finalu Svjetskog prvenstva ili na ceremonijama otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara," kazao je za medije.

Navijači Boce u Rio de Janeiru Navijači Boce u Rio de Janeiru (Foto: Afp)

Za Bocu će to biti 12. finale, a do sada je slavila šest puta (1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007). Boca sada ima priliku izjednačiti Independienteov rekord od sedam naslova prvaka Copa Libertadores.

Fluminense je u svom do sada jedinom finalu, 2008. godine izgubio na jedanaesterce od Ekvadoraca LDU iz Quita.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider