Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki ulog

VIDEO Dinamo je spreman za uzvratnu utakmicu protiv Astane: "Maksimano ozbiljni od prve sekunde"

Dinamo je spreman za uzvratnu utakmicu protiv Astane u Kazahstanu.

Nogometaše Dinama u Kazahstanu čeka uzvratni dvoboj drugog pretkola Lige prvaka protiv Astane. Modri imaju veliku prednost 4:0 iz prve utakmice, što znači da su praktički osigurali plasman u treće pretkolo Lige prvaka, a samim time i siguran nastup u skupini nekog od euro-kupova ove jeseni.

Europski tempo Dinama

Iz Zagreba u Pulu, iz Pule u Zagreb, iz Zagreba u 5 tisuća kilometara udaljenu Astanu. To je ritam zagrebačkog Dinama u zadnja četiri dana. Tempo je europski, a ulog velik - treće pretkolo Lige prvaka i siguran plasman najmanje u skupinu Konferencijske lige.

Dušan Vlahović Velika razmjena napadača Chelseaja i Juventusa sve izvjesnija divider

"Možemo očekivat puno agreisvniju Astanu, tako da moramo bit spremni na to, maksimalno ozbiljni od prve sekunde, svaki nekakav labav početak bi nam mogo zakomplicirat život što je naravno zadnje što želimo.", izjavio je Igor Bišćan.

To su razmišljanja Igora Bišćana uoči treninga na prekrasnoj Astana Areni koja prima više od 30 tisuća navijača i na kojoj Dinamo sutra ne čeka obična šetnja parkom. Srećom, četiri gola prednosti s Maksimira velik su zalog za trijumfalan povratak iz Kazahstana.

Niti promjena podloge neće predstavljati problem

"Uvijek može nešto zalutat, ali mislim da smo jednostavno mi sad preozbiljna ekipa da bi prokockali tako veliku prednost. Ako smo mi ozbiljni mislim da neće bit nikakvih iznenađenja. Od Dinama se traži da bude vrhunski u Europi i ligi i da se ide na pobjedu. Motivirani smo apsolutno za svaku utakmicu.", izjavio je Luka Ivanušec.

Ivanušec i ostatak momčadi danas je isprobao i umjetnu travu na kojoj igra Astana. Na pitanje hoće li promjena podloge biti problem odgovorio je Igor Bišćan.

Erling Haaland i Joško Gvardiol Gvardiol od srijede u Cityju? Nijemci otkrili detalje koji potvrđuju da je rekordni posao riješen divider

"Moramo se pomirit s tim da se igra ozbiljna utakmica i da treba bit fokusiran na stvari koje će bit bitni u utakmici, podloga je takva kakva je, vjerujem da smo dovoljno pametni i lukavi da se znamo adaptirat i da to ne bi trebalo previše utjecat na našu izvedbu."

Po hrvatskom vremenu, utakmica je na rasporedu sutra u 16 sati. S jednim okom na utakmici s AEK-om u trećem pretkolu, Dinamo ipak prvo mora zaključiti ovo poglavlje u Kazahstanu, i osigurati europsku jesen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider