Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KRIZA REZULTATA

VIDEO Conte poludio na konferenciji za medije, legenda lige tvrdi da pokušava isforsirati otkaz

Tottenham je u sudačkom vremenu gostovanja kod Tottenhama ostao bez pobjede.

Antonio Conte (Foto: Afp)

U trenucima kad je Ivan Perišić sjajno pogodio za vodstvo Tottenhama rezultatom 1:3, na utakmica kod Southamptona na St. Mary stadionu, vjerojatno je Antonio Conte odahnuo. 

Njegova momčad imala je kontrolu i činilo se da važna tri boda putuju u London. No, posljednja momčad lige se vratila te u dramatičnoj završnici došla do boda.

Cijelu sezonu Tottenham bez konstante

Tako se nastavila toplo-hladno sezona Spursa, kojima je mjesto u Top 4 sve upitnije. Osim toga, ispali su iz Lige prvaka od Milana te iz FA Cupa od drugoligaša Sheffielda. 

Talijan je tako na konferenciji za medije odradio žestoki napad na vodstvo kluba, ali i na svoje igrače. Engleski mediji pišu o nezapamćenoj predstavi.

"Ovi igrači ne žele igrati pod pritiskom. Ne žele igrati pod stresom. Ovo je Tottenhamova priča. 20 godina je tu isti vlasnik, a ništa nisu osvojili. Zašto? Deset je utakmica do kraja, a netko misli da se možemo boriti s ovakvim stavom? Za što? Možda za sedmo ili osmo mjesto. Ja nisam navikao boriti se za tako nešto. Klub ima odgovornost za transfere, odgovornost ima i trener. Ali igrači, gdje su igrači? Ja vidim 11 igrača koji igraju prije svega samo za sebe", dio je onoga što je Conte bijesno rekao.

Želi na uranjeni godišnji odmor

Ovakav izravan napad na sve dugo nije viđen, ali mora se priznati kako je Tottenham uistinu momčad kojoj već godinama nešto nedostaje da bi napokon u svoje vitrine donijeli trofej. Prvi nakon FA Cupa 1991. godine.

No, je li tu postojala neka dodatna namjera? Jamie Carragher je za Sky Sports izjavio kako vjeruje da je i da je talijanski menadžer sve proračunato odradio.

"Conte želi dobiti otkaz u ovoj reprezentativnoj pauzi", rekao je Carragher.

Conteov ugovor traje do kraja ove sezone, a sve se više čini da razgovora o novom neće niti biti. 

Volju voditi momčad je očito izgubio, a u slučaju otkaza bi mu klub vjerojatno bio dužan isplatiti preostale četiri plaće, tako da financijski ne bi ništa izgubio, a umjesto borbe bez motiva bi mogao na uranjeni godišnji odmor.

Hoće li Conte dobiti otkaz zna samo vlasnik i predsjednik kluba, Daniel Levy.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider