Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Podrška Vatrenima

Dnevnik Nove TV doznaje: Torcida se vraća na utakmice reprezentacije, pogledajte reakcije

Godinama se Torcidu nije moglo ni čuti ni vidjeti na tribinama dok je igrala reprezentacija Hrvatske. Barem ne organizirano, ali izgleda da se Torcida vraća bodriti Vatrene.

Iako službene potvrde s njihove strane nema, Dnevnik Nove TV doznaje kako Torcida ozbiljno razmišlja o tome i kako su već odradili niz sastanaka na tu temu. Prvi navijački test trebao bi biti već iduće subote na Poljudu, gdje Hrvatska dočekuje Wales (tu utakmicu ćete moći gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i gol.hr-u).

Torcida godinama organizirano nije trošila glasnice na Vatrene. Protiv Hrvatskog nogometnog saveza često su dizali glas, upozoravajući na anomalije u hrvatskom nogometu i upirući prstom u loš tretman prema Hjaduku od strane HNS-a.

Gotovo desetljeće poslije, dolaskom nekih novih ljudi na čelo navijačke skupine, zapuhali su, čini se, novi vjetrovi. Iako službene potvrde iz Torcide nema, navijači s kojima smo razgovarali kažu: gdje ima dima, ima i vatre. Drugim riječima, tvrde nam: Torcida se vraća na tribine bodriti Vatrene.

"Bilo je i vrime, bilo je i vrime, inače Torcida je glavna što se tiče navijača u Hrvatskoj i neka se zaboravi šta je bilo i neka idu naprid", rekao je Splićanin Igor.

Njegov sugrađanin Luka kaže:

"Dok u Savezu još ima hobotnica i krakova koji su pušteni duboko u korijenje, ja mislim da se ne bi tribali vraćati. A sad, vidit ćemo, ako je to pomak na bolje, onda svaka čast."

"Ja ću otići, iako imam svoje mišljenje, ali ne idem zbog HNS-a, nego zbog Livaje i naših hajdukovaca koji igraju u reprezentaciji", nadovezao se Damir.

Torcida bila na sastanku s ljudima iz HNS-a

Dnevnik NoveTV doznaje da su pripadnici Torcide bili na sastanku s ljudima iz HNS-a, a u posjedu smo i poruke koju je posljednjih dana dobilo na stotine pripadnika Torcide. Ovo je njezin dio:

"Nakon razgovora i sastanaka s ljudima iz grupe, donili smo odluku da se Torcida vraća na utakmice reprezentacije. U cilju nam je ići na utakmice, domaće i gostujuće, ka grupa, u što većem broju koji će, nadamo se, s vremenom rasti... Ljubav prema domovini nikad nije bila upitna, ali se zbog raznih događaja dovela do razine koju nitko nije htio. Uvik ćemo se borit i ukazivat na neispravni sustav."

Što misle o povratku Torcide na tribine, pitali smo i Hrvatski nogometni savez.

"Utakmice hrvatske reprezentacije su simbol zajedništva svih hrvatskih navijača koji su dobrodošli na utakmice Vatrenih, pa u tom kontekstu pozdravljamo i najavljeni povratak Torcide."

Na poljudskom Sjeveru već iduće subote trebali bismo vidjeti, ili bolje rečeno čuti, je li do ulaznica došla i Torcida.

Dobit će dio ulaznica iz novog kontigenta?

Iz Splita se javio reporter Ivan Kaštelan.

"Prije nekoliko dana pronijela se vijest da su sve ulaznice za utakmicu rasprodane 10 dana prije prvog zvižduka, ali potvrda ove vijesti o pregovorima s Torcidom danas stiže iz Hrvatskog nogometnog saveza. Jučer su, kažu, pustili u prodaju novi neiskorišteni kontigent ulaznica za utakmicu na Poljudu i da je ostao još vrlo mali broj neprodanih ulaznica. Dok su u HNS-u bili u dobrim odnosima sa svim navijačkim skupinama njima su bile unaprijed podjeljene i oni su ih dijelili među svojim članovima. Danas, ulaznice se kupuju online i glase na ime pojedinog navijača", rekao je Kaštelan i zaključio:

"U prepisci Torcide do koje smo došli poručuju da im je dosta kazališne atmosfere i kako žele da se ponovno sa stadiona diljem svijeta čuje zajednička pjesma svih navijača, bez provokacija. E sad kako će to izgledati, i na koji način će Torcida dati podršku Vatrenima vidjet ćemo i čuti već za tjedan dana tu na Poljudu, ali i na malim ekranima uz prijenos na Novoj TV."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider