Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TKO VIŠE RAZUMIJE PRAVILA?

VIDEO City zabio jedan od najljepših golova sezone, a onda je isti poništen zbog kontroverznog igranja rukom

Vidjeli smo još jednu kontroverznu sudačku odluku, kojom je ovim putem poništen prekrasan pogodak Rodrija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City trenutno gostuje u Kopenhagenu, u susretu četvrtog kola Lige prvaka, gdje su u 11. minuti uspjeli zatresti mrežu domaćina.

Rodri je zakucao pravu bombu s preko 20 metara, nakon što je dobio povratku loptu Riyada Mahreza. Uistinu jedan od najljepših pogodaka ove sezone Lige prvaka, ponajviše zbog same tehnike i siline udarce reprezentativca Španjolske.

Kontroverzno poništena golčina

No, nedugo nakon toga, pogodak je poništen nakon reakcije iz VAR sobe. Oni su sucu naveli kako je Mahrez loptu dirao rukom, što je ovaj otišao provjeriti te je poništio pogodak.

Podosta je to kontroverzna odluka, posebno ako se vodimo novijim tumačenjem pravila. Naime, preporučeno je kod nehotičnog igranja rukom, koje ne utječe na igru, istu nastaviti.

Razlitiča tumačenja pravila

Mahrez je u ovom slučaju vidno krenuo micati ruku, a ako je i bilo kontakta, ona nikako nije utjecala na putanju loptu, možda čak niti na brzinu iste.

No, pogodak je poništen, što bi svakako mogla ostati kontrovezna, ali i mi smo ostali uskraćeni za sjajan pogodak koji bi poprilično konkurirao za neke nagrade.

Je li pogodak opravdano poništen, najbolje da svatko procijeni sam za sebe.

Što se to dogodilo i zašto je pogodak poništen, pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider