Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabio 23 pogotka

VIDEO Bivši HNL-ovac vratio klub među španjolsku elitu pa nakon utakmice zaprosio djevojku

Bivši igrač Lokomotive Myrto Uzuni zabio je 23 pogotka za Granadu na povratku u La Ligu.

Myrto Uzuni (Foto: Twitter/Screenshot)

Nakon godinu dana izbivanja Granada se ekspesno vraća u elitni razred španjolskog nogometa, La Ligu. U posljednjem kolu svladala je Leganes (2:0), a među strijelce se upisao i bivši HNL-ovac Myrto Uzuni.

Bio je to njegov 23. prvenstveni pogodak, a sjajnu sezonu okrunio je prekrasnim potezom. Kada su se ugasila svjetla reflektora, Uzuni je svoju djevojku doveo na centar igrališta.

27-godišnji albanski nogometaš kleknuo je i izvadio prsten. Presretna djevojka je pristala, a uskoro je pao poljubac i zagrljaj na opće oduševljenje okupljenih.

Steven Berghuis VIDEO Bijesni ispad Ajaxove zvijezde: Dijelio autograme pa šakom udario navijača Twentea divider

U 37 odigranih nastupa za Granadu Uzuni je upisao 23 pogotka, pet asistencija i tako predvodio svoju momčad na povratku u prvu španjolsku ligu. Upravo je on bio najbolji strijelac svoje momčadi, a u Španjolsku je stigao početkom prošle godine iz Ferencvarosa za odštetu od 4 milijuna eura.

Prethodno je nosio dres zagrebačke Lokomotive, gdje je proveo dvije godine i upisao ukupno 69 nastupa, 20 golova i 16 asistencija. Za 1,8 milijuna eura preselio se iz Kranjčevićeve u mađarsku prijestolnicu.

Dramatična borba za ostanak u La Ligi

Za kraj dodajmo da su iz La Lige ispali Elche i Espanyol, a ime posljednjeg putnika u razred niže dobit ćemo u posljednjem, 38. kolu.

Spasonosno 17. mjesto drži Almeria, koja ima 40 bodova. Između njih je Valladolid s 39 bodova ,koji će spas tražiti u posljednjem kolu, u kojem će ugostiti Getafe. Ni momčad iz Madrida nije još osigurala opstanak, a nalazi se na 14. poziciji s 41 bodom.

Toliko ih imaju još i Valencia te Cadiz, a u opasnosti je i Celta Vigo na 16. mjestu s 40 bodova.

Izravan plasman u La Ligu osigurali su Granada i Las Palmas, a četiri kluba igrat će dodatne kvalifikacije za posljednje mjesto - Albacete, Levante, Eibar, Alaves.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider