Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zna se razlog?

VIDEO Bijesni ispad Ajaxove zvijezde: Dijelio autograme pa šakom udario navijača Twentea

Nogometaš Ajaxa Steven Berghuis udario je navijača Twentea nakon utakmice.

Steven Berghuis (Foto: Twitter/Screenshot)

Bila je ovo razočaravajuća sezona za Ajax. Nakon 13 godina ostali su bez plasmana u Ligu prvaka, a njihova zvijezda, Steven Berghuis izazvao je težak incident nakon poraza kod Twenta (3:1) u posljednjem prvenstvenom kolu.

Na snimci koja kruži društvenim mrežama može se vidjeti kako Berghuis udara navijača Twentea ispred klupskog autobusa.

"Žalim zbog svojih postupaka. Nisam to trebao učiniti. Nakon svake gostujuće utakmice dobivamo puno prijetnji pred autobusom dok dijelimo autograme navijačima.

Dosad sam navikao na to, ali ljudi misle da mogu vikati bilo što. Moja reakcija ne rješava ništa, shvaćam to. Nije dobro, imam ulogu uzora kao nogometaš Ajaxa", kazao je nizozemski nogometaš nakon incidenta.

Nedugo nakon incidenta oglasio se i amsterdamski klub, koji je kaznio svog nogometaša: Navodno je Berghuis burno reagirao jer je netko od domaćih navijača vrijeđao Briana Brobbeyja, nogometaša Ajaxa, na rasnoj osnovi.

Ajax ostao bez Lige prvaka

Nizozemski reprezentativac pridružio se Ajaxu na startu prošle sezone, a njegov je dolazak izazvao veliku kontroverzu u tamošnjoj javnosti jer je stigao iz redova velikog rivala, Feyenoorda, koji je ove godine osvojio titulu prvaka.

Ajax je sezonu okončao na trećem mjestu prvenstvene tablice i neće igrati Ligu prvaka, prvi put nakon 2010. godine. Feyenoord, koji je sezonu završio s 13 bodova prednosti pred Ajaxom, kvalificirao se u grupnu fazu Lige prvaka, dok će drugoplasirani PSV u treće pretkolo Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider